Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Obrazków nie widzimy do czasu zatwierdzenia przez moderatorów ,napisz o co chodzi . Jeśli ktoś podsyła jakieś linki i prosi o dane to najprawdopodobniej jest to próba wyłudzenia
Przychodzi wiadomość od kupującego “ Witam, towar …
zapłaciłem przez Allegro
proszę zapisać i otworzyć załączony dokument
po otwarciu należy potwierdzić zamówiуnIe aby sfinalizoować transakcj”.PDF przekierował na stronę allegro ,a z dołu napis “Otrzymaj śriodki”,dalej prosi logowanie do banku
@Adeon1998 To próba wyłudzenia Twoich danych logowania do bankowości. Nic nie podawaj.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Adeon1998 tak, jest to próba oszustwa. Dla zakupów na Allegro Lokalnie, nie jest wymagane dodatkowe potwierdzenie zamówienia - jest ono wiążące po jego opłaceniu. Wszystkie Twoje zakupy na Allegro Lokalnie oraz ich status zobaczysz w tej zakładce.
Ja natomiast otrzymałam taką wiadomość ( jak wyżej). To już któraś z rzędu po przeniesieniu się z allegro na allegro lokalnie.Proszono mnie już o podanie e-maila a teraz o kliknięcie w kod QR. O co tutaj chodzi ? Czy allegro nie może zapewnić sprzedającym na allegro lokalnie bezpieczeństwa?
@barberixa jeśli podasz login konta, które przesłało wiadomość, będziemy mogli zweryfikować sprawę.
Kliknięcie w kod QR to "nowy wynalazek"oszustów.Próbują też na **piiip**: