anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to jest próba oszustwa

Adeon1998
#7 Wielbiciel#

IMG_8011.png

IMG_8010.png

IMG_8007.png

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mwmonety
#21 Demiurg#

Obrazków nie widzimy do czasu zatwierdzenia przez moderatorów ,napisz o co chodzi . Jeśli ktoś podsyła jakieś linki i prosi o dane to najprawdopodobniej jest to próba wyłudzenia 

oznacz moderatorów

Adeon1998
#7 Wielbiciel#

Przychodzi wiadomość od kupującego “ Witam, towar …
zapłaciłem przez Allegro
proszę zapisać i otworzyć załączony dokument
po otwarciu należy potwierdzić zamówiуnIe aby sfinalizoować transakcj”.PDF przekierował na stronę allegro ,a z dołu napis  “Otrzymaj śriodki”,dalej prosi logowanie do banku 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Adeon1998 To próba wyłudzenia Twoich danych logowania do bankowości. Nic nie podawaj.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Adeon1998 tak, jest to próba oszustwa. Dla zakupów na Allegro Lokalnie, nie jest wymagane dodatkowe potwierdzenie zamówienia - jest ono wiążące po jego opłaceniu. Wszystkie Twoje zakupy na Allegro Lokalnie oraz ich status zobaczysz w tej zakładce

oznacz moderatorów

barberixa
#7 Wielbiciel#

barberixa_0-1729614129182.png

Ja natomiast  otrzymałam taką wiadomość ( jak wyżej). To już któraś z rzędu po przeniesieniu się z allegro na allegro lokalnie.Proszono mnie już o podanie e-maila a teraz o kliknięcie w kod QR. O co tutaj chodzi ? Czy  allegro nie może zapewnić sprzedającym na allegro lokalnie bezpieczeństwa?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@barberixa jeśli podasz login konta, które przesłało wiadomość, będziemy mogli zweryfikować sprawę. 

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

barberixa
#7 Wielbiciel#

barberixa_0-1729629675091.png

Kliknięcie w kod QR to "nowy wynalazek"oszustów.Próbują też na **piiip**:

https://www.facebook.com/share/r/hxTVMyzqRkLkssua/

oznacz moderatorów