Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wysyła linki inpostu żebym zalogował się do mojego konta
@Client:53653666 Nic nie klikaj, bo stracisz pieniądze. To próba wyłudzenia danych do konta w banku. Kupujący aby kupić nic od Ciebie nie potrzebuje, a Ty niczego nie musisz potwierdzać.
Tak to ściema. Oprócz takich wyłudzających dane do banki są też takie, że po kliknięciu w link przekieruje cię do fałszywej strony, na której będzie spreparowana informacja, że kupujący zapłacił inpostowi i możesz wysyłać. Oczywiście żadnych pieniędzy za towar wysłany nigdy nie zobaczysz.
Jak się na takiej stronie zalogujesz to oszust pozyska też te dane, a nie wiadomo czym jeszcze może być zainfekowana taka domena
Ostatnio wystawiłem na sprzedaż kolumny (i nadal sprzedaję bo nie dałem się oszukać) i ww. client próbował mnie oszukać na modne ostatnio "zakupy za pośrednictwem DPD / Dostawę DPD" - opis działania jak niżej - przestrzegam !!!!!!!!!!!!! (ja uniknąłem):
................
UWAGA! Przestępcy wykorzystują nowe metody oszustw w serwisach aukcyjnych oraz serwisach. Jedna z najnowszych metod polega na skontaktowaniu się z ofiarą za pośrednictwem komunikatora WhatsApp [lub pocztą sewisu - w tym przypadku Allegro].
Złodziej umawia się, że formalności załatwi sam twierdzi poprzez Dostawę DPD, a nastęnie pisze, że dokonał zakupu i wysyła link, który rzekomo ma prowadzić do systemu płatności / systemu wysyłkowego DPD - umożliwiającego wybór typu wysyłki i/lub odebrania pieniędzy za zakupione dobra.
W rzeczywistości ofiara trafia na fałszywą stronę, stworzoną do wyłudzania danych kart płatniczych / danych dostępowych do konta bankowego.
Dlatego jak sprzedajecie/kupujecie przez Allegro, to wszystko załatwiajcie przez Allegro. Jak ktoś próbuje sfinalizować transakcję za przedmiot kupiony na Allegro za pomocą linków do innych stron to na 99% jest to kant.
Teraz to modne takie 'oszustwo", na AL. Dziennie czytamy o takich próbach, tu na forum dziesiątki razy. Zostaje nam zgłaszać konta i blokowanie ich.😁
Niedawno modne było oszustwo na inpost (via sms) 😛 Kanciarze zawsze coś wymyślą, trzeba uważać i nagłaśniać 😉
tez mi śmierdziało to, dzięki ze o tym piszesz to mam potwierdzenie
@neworder64 Zablokowaliśmy wskazane konto. Dziękujemy za zgłoszenie.
to ja bym chciał zgłosić podobny przypadek Client:103025277
@Maverick33 bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto również zablokowaliśmy.
Kupujący kontaktuje się przez Whatsapp wysyła linki żebym zalogował się do banku żebym
Nie odpowiadaj, zapewne to próba oszustwa. Zawsze może zapytać przez Allegro albo kupuje i już.
@Client:53653666, mogę Cię prosić o załączenie tu zrzutu ekranu z tą wiadomością?
Dobrze że nie działasz pochopnie ,nie daj się wrobić w takie sztuczki tych co nie potrafią uczciwie zarabiać tylko próbują kogoś wykiwać.
proszę usunąć konta zagraniczne
Client:102959970 Client:102996206
oszustwo na paypal
@Z710 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Podane konta zostały zablokowane.
skąd wiesz, że to konta zagraniczne. Wiele razy się spotkałem z kontami "Client" i były nasze.
Jeszcze jeden