anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie dostaję powiadomień o nowych wiadomościach z Allegro Lokalnie otrzymanych od Kupujacych

MAMY ROZWIĄZANIE!
Mariolka21_2006
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Mimo że mam włączone powiadomienia dla aplikacji Allegro, to i tak nie dostaję informacji o nowej wiadomości otrzymanej w zakładce Wiadomości Allegro Lokalnie. Muszę co jakiś czas wchodzić w aplikację, żeby sprawdzić czy są nowe wiadomości. 

Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Mariolka21_2006. Proszę, upewnij się, że korzystasz z najnowszej wersji aplikacji. Czy po aktualizacji problem nadal występuje?  

oznacz moderatorów
Mariolka21_2006
#7 Wielbiciel#

Mam wersję aplikacji 9.1.1. więc wydaje mi się, że jest ona najbardziej aktualna. Nie wiem, gdzie jeszcze mogę coś "odhaczyć", żeby dostawać te powiadomienia. Dzisiaj pisałam z Kupujacym i ani razu nie otrzymałam powiadomienia o nowej wiadomości od niego...

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Mariolka21_2006, czy masz włączone zgody systemowe do pokazywania powiadomień na urządzeniu z którego korzystasz? Chodzi dokładnie o ustawienia w telefonie, a nie w aplikacji Allegro. 

oznacz moderatorów
Mariolka21_2006
#7 Wielbiciel#

Hmmm... czy fakt, że z innych aplikacji dostaję powiadomienia świadczy o tym, że mam włączone te zgody systemowe?

Dodatkowo, mam taką sytuację, że otrzymuję powiadomienia z aplikacji Allegro np. kiedy zostaje wysłany kupiony przez mnie przedmiotu, więc to nie jest tak, że aplikacja w ogóle nie wysła mi powiadomień. Jedynie z zakładki Wiadomości nie otrzymuję tych powiadomień...

oznacz moderatorów
milka1234567890
#18 Luminarz#

A czy ostatnio Allegro czegoś nie pogrzebało?

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Mariolka21_2006 Sprawdź proszę, czy napewno masz zainstalowaną aplikację Allegro Lokalnie. Najnowsza wersja 9.1.1 - dotyczy aplikacji Allegro, natomiast Allegro Lokalnie to osobna aplikacja i w momencie kiedy nie masz jej zainstalowanej, powiadomienia nie są wysyłane na telefon. 

Sandra
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
Mariolka21_2006
#7 Wielbiciel#

Czyli wszystko jasne.

Nie mam zainstalowanej aplikacji Allegro Lokalnie. Nie wiedziałam, że ma to wpływ na brak powiadomień, bo skrzynkę wiadomości przecież ta "bazowa" aplikacja obsługuje, więc byłam przekonana, że powinnam też otrzymywać powiadomienia z tej skrzynki, mimo braku aplikacji Allegro Lokalnie.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam!

oznacz moderatorów