Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Hejka. Chciałam dziś wstawić wodę perfumowaną, raz użytą, na Allegro lokalnie. Niestety brak opcji używany/bardzo dobry, jest tylko opcja "nowy" ...
Proszę o pomoc, dziękuję
Na Allegro można obecnie sprzedawać tylko perfumy fabrycznie nowe, nieużywane.
Mam podobnie ale tylko na laptopie - w aplikacji pozostałe opcje są dostępne.
@---Alis--- bo masz starą apkę, jak zrobisz aktualizację, to Ci znikną pozostałe opcje😉
W innym wątku moderatorka stwierdziła "Konsultuję sprawę." Mam wersję apki 2.2.19, Google Play nie pokazuje dostępnej aktualizacji dla tej aplikacji.
@---Alis--- to prawda @N_Nitka28 konsultuje sprawę i wkrótce wróci z wiadomością😉
@---Alis--- @edytaowen wracam z informacjami.
Wartości parametru stan na Allegro Lokalnie odpowiadają obecnie wartościom tego parametru na Allegro. Nie jest to błąd, a celowa zmiana, która wynika ze względów technicznych oraz regulaminowych i prawnych.
Jedyne rozwiązanie, aby na Lokalnie wystawić perfumy, które nie są nowe to kategoria Uroda > Perfumy i wody > Pozostałe, ponieważ w tej kategorii dostępne są wartości Nowe oraz Ze śladami użytkowania.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Miałam wrażenie (może mylne), że Allegro Lokalnie ma być platformą do sprzedaży głównie używanych rzeczy a tu napoczęte perfumy i wody każe się ukrywać pod mało mówiącą nazwą "Pozostałe" promując w ten sposób nowe - łatwiejsze do znalezienia. Logika takiego postępowania powala.
@---Alis--- Allegro Lokalnie to miejsce dla okazjonalnych sprzedających. Nie w każdej kategorii zmieniliśmy wartości parametru stan, a zmiany nie są podyktowane zmianą przeznaczenia Allegro Lokalnie, ale ujednoliceniem parametrów Allegro i Allegro Lokalnie.
Tak jak pisałam w poprzedniej wiadomości, ta zmiana wynika ze względów technicznych oraz regulaminowych i prawnych.
W kategorii "Wody perfumowane" jest tylko opcja "Nowy" a w "Więcej cech> Stan opakowania" pokazuje tylko "Oryginalny". Przeglądarka Firefox na laptopie z Windows. W aplikacji chyba wszystko w porządku ale wolę wystawiać z laptopa i nie chcę przeskakiwać z jednego urządzenia na drugie, licząc że Allegro w międzyczasie nie da mi bana za nieprawidłowy opis.
@---Alis--- to nie jest błąd, w tej kategorii można sprzedawać wyłącznie nowe w oryginalnym opakowaniu
@---Alis--- Konsultuję sprawę.