anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dostawa Allegro Lokalnie - problem przy wielu sztukach

Client:41210388
#7 Wielbiciel

Dobry wieczór,

na AL ustawiłem kilka opcji dostawy. Gdy wybiera się jedną sztukę, wszystkie opcje dostawy działają, gdy dwie i więcej sztuk -  zostaje tylko odbiór osobisty. Jak ten problem naprawić ? Przy sprzedaży owoców na kilogramy gdzie 1 szt. = 1 kg jest to kluczowy problem.  Będę wdzięczny za wskazówki,

pozdrowienia

Grzegorz

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:41210388 odpowiedziałam już w drugim wątku. Przy zamówieniach wielu sztuk klient powinien otrzymać informację [zapytaj o dostawę], po jej kliknięciu ty ustalasz warunki dostawy. Czyli np poniżej 23 kg dla InPost jedna przesyłka. Z tego co widzę działa to już poprawnie: 
Zrzut ekranu 2025-09-12 094923.png

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#12 Orędownik

Witam.

@Syrena_zT 

Z całym szacunkiem, ale pozwolę sobie się nie zgodzić.

Od lat sprzedaję na Lokalnie. Miałem dziesiątki razy sytuacje, że nabywcy W TEJ SAMEJ OFERCIE KUPOWALI KILKA SZTUK NIE PYTAJĄC MNIE O ZDANIE i to było całkiem normalne. Mało tego - kiedyś zdarzyło mi się, że nabywca bez pytania o dostawę KUPIŁ DWA PRZEDMIOTY Z DWÓCH RÓŻNYCH OFERT co akurat wywołało moje zdziwienie. Zresztą nie tylko moje, bo nawet pojawił się tu wątek opisujący taki przypadek (może go później odnajdę i podlinkuję).

@Client:41210388 Ma rację, że jest jakiś problem.

Ja dołożę do jego zgłoszenia jeszcze ciekawszy przypadek z mojego podwórka.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Proszę o wyjaśnienie jak to jest możliwe, że czasem mogę kupić więcej niż jedną sztukę w danej ofercie bez proszenia sprzedawcy o podanie kosztu dostawy (wagony osobowe), a innym razem już przy drugiej sztuce jedyną opcją jest wcisnąć przycisk [zapytaj o dostawę] (wagony cysterny)? Przeprowadziłem test na przykładzie moich ofert - transakcja z oczywistych względów nie została doprowadzona do końca. Za każdym razem "kupujący" jest ten sam (i ten sam "domyślny" paczkomat odbiorczy), i "sprzedający" także jest ten sam, ale "sprzedający" i "kupujący" to dwa różne konta, choć tego samego użytkownika. Dodam także że w przypadku obu ofert domyślnie ustawiony w ofercie rozmiar paczkomatu to średni (M).

Poniżej zrzuty ekranu:

osobowe x1 - można zapłacić:

OSOBOWE 1.png

osobowe x2 - można zapłacić:

OSOBOWE 2.png

osobowe x3 - można zapłacić:

OSOBOWE 3.png

cysterna x1 - można zapłacić:

CYSTERNY 1.png

cysterna x2 - NIE MOŻNA PRZEJŚĆ DO PŁATNOŚCI - TRZEBA PYTAĆ O DOSTAWĘ:

CYSTERNY 2.png

cysterna x3 - NIE MOŻNA PRZEJŚĆ DO PŁATNOŚCI - TRZEBA PYTAĆ O DOSTAWĘ:

CYSTERNY 3.png

Uprzejmie proszę o podanie wytłumaczenia powyższej zagadki.

Proszę także o podanie "przepisu" na takie ustawienia parametrów, by nabywcy w jednej ofercie (a może i w kilku różnych) na Allegro Lokalnie mogli dokonać zakupu większej ilości produktów, nie zawracając sprzedawcy głowy zbędnymi pytaniami.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@MOJEGRATY5 skonsultuję to i wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów