Hej, jestem sprzedającym okazyjnie na allegro lokalnie.
Nie chcę mi się rozwijać generalnie sprzedałam coś komuś, typ jest nienormalny dla świętego spokoju zgodziłam się żeby odesłał kupony przedmiot. Teraz truje o zwrot za przesyłkę tego przedmiotu a ja nie uważam żebym miała ponosić dodatkowe koszty skoro sprzęt był sprawny i to wina kupującego. Dyskusja allegro każe mi zapłacić, PYTANIE BRZMI co jeśli to oleje i nie zrobię nic? Tylko mi konto zablokują? Czy jak?
Mogą dodatkowo doliczyć Ci do rachunku a jak doliczą to wcześniej czy później może ktoś zapukać Ci do drzwi. Ale dziwne bo jak zwrot to koszt kupującego.
O 20zl? xD Sęk w tym, że gość jest takim .... że to już sprawa honoru zeby mu nie oddać bo truje mi życie już miesiąc o nic
Dyskusja Allegro to pewnie bot. Jesteś osoba prywatną, wiec zgodnie z prawem zwrot jest na koszt kupującego. Allegro nie ma prawa tego wymagać.
Chyba, ze nie jest to zwrot tylko reklamacja i zgadzając się ją uznałaś, wtedy to Twój koszt.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Mnie po prostu interesują konsekwencje ''olania'' tego co allegro mi zrobi za to że się nie ustosunkuje
@emiallegro94 Konsekwencje ci opisałem.
@emiallegro94 kupujący nie zwracał przedmiotu tylko go reklamował, a w takiej sytuacji jeśli reklamacja jest uznana (w dyskusji napisałaś, że ją uznałaś), to należy zwrócić wszystkie poniesione przez kupującego koszty (nawet jesli sprzedający to osoba prywatna).