Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący po uprzednim potwierdzeniu kilku rzeczy odnośnie wystawionego przedmiotu i dostaniu mojego nr telefonu, teoretycznie wpłacił pieniądze i napisał, że powinienem otrzymać smsa z potwierdzeniem wpłaty. Dostałem go (zdjęcie), oczywiście aukcja nie została zakończona. Niestety z automatu kliknąłem w tego linka, który w zasadzie pewnie odpalił jakiś skrypt, po którym przestało działać mi allegro w telefonie. Po restarcie zaczęło wszystko działać jak należy, tylko pewnie możliwe jest, że wirus sobie już tam siedzi 😕
@Client:28262254 Telefony mało są narażone na wirusy, sprawdź czy wszystko masz na Allegro, na koncie. Już nie klikaj w takie linki.
Na szczęście nie mam podpiętych żadnych kart, także o tyle dobrze. Ale koleś się dopytywał, czy dostałem to potwierdzenie, więc nie wiem, czy to nie zadziałało tak jak trzeba, czy tylko zgrywał głupiego. W zasadzie wydaje się, że wszystko jest.
@Client:28262254 Jeśli nadal masz tego linka, to przeskanuj go na https://www.virustotal.com/
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
to mi wyszło po wpisaniu tego linku
Nie zobaczymy, masz za małą rangę, musi moderator zatwierdzić,
Forcepoint Threatseeker - wyszło na czerwono Malicious
@Client:28262254 Wklej linka z virustotal zamiast zrzutu ekranu.
@Client:28262254 To teraz kliknij w zakładkę "details" i spójrz na pole "final url"😉
Dostałeś linka do podstawionej strony wyglądającej jak prawdziwa, z zapewne lewą bramką płatności, a może i jakimś keyloggerem (celem wyciągnięcia danych dostępowych do banku lub jego apki).
PS Był już dziś jeden wątek z praktycznie identycznym przekrętem w tle https://spolecznosc.allegro.pl/t5/kupuj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/pr%C3%B3ba-kradzie%C5%BCy/td-p/12...
Powinien dopisać, że oferta nie dotyczy zawartości.
No chyba, że dotyczy 😂
https://allegro - lokalnie. me/ oferta/wozek-valco-trend?receive=1
@akcesoria-net-pl Nie rób aktywnych linków, bo jeszcze ktoś nieogarnięty kliknie.
kliknąłeś?
@akcesoria-net-pl Ja nie, ale idę o zakład, że znajdzie się taki niejeden.
No faktycznie, to allegro lokalne to gorzej niż o l x
@LEW433 Akurat jest wręcz przeciwnie, bo w smartfonach często są nieaktualizowane od lat wersje androida (nie wspominając o aktualizacjach zabezpieczeń).
@Knowhere Zależy także od systemu. Jak nie aktualizowane? Jakoś nigdy nie słyszałem żeby ktoś co znam miał wirusa na telefonie.
@LEW433 To jeszcze mało słyszałeś😁 Wirusy to akurat najmniejszy problem.
Generalnie mam s10+ aktualizowanego jak tylko cokolwiek wychodzi