Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
zauważyłem, że na listingach, nieważne czy w wynikach wyszukiwania czy na moim profilu z listą ofert, pojawia się przy ogłoszeniach etykietka Stan: Nowy z defektem wbrew temu, co zostało podane w parametrze "Stan" w ogłoszeniu, jak i tym bardziej w jego opisie. Przykład poniżej.
Mam tak przy większości swoich ogłoszeń, tym bardziej gdzie stan jest ustawiony jako Bardzo dobry (czyli według definicji z formularza wystawiania oferty: używany przedmiot, ale bez uszkodzeń i widocznych śladów użytkowania). To jest jakiś bug ze strony allegro? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
PS. W mojej opinii taki kwiatek może nieco odstraszyć potencjalnego nabywcę
@crpl21 coś jest na rzeczy, bo ostatnio obserwuję dużo takich ofert. Nie są to oferty raczej z defektem, a przynajmniej w opisie nic nie ma na temat defektu.
@Crow_Empire sprzedawca nie wiem jak ma wystawić rozpakowany towar to daje nowy z defektem 😄
Coś pomyliłeś. Zobacz sobie na 1-wszym zdjęciu- stan według sprzedawcy to BARDZO DOBRY. To o czym piszesz to jakiś "kwiatek" Allegro.
@AnnaG-Antyki nie kwiatek, tylko nowy defekt😁
@crpl21 podaj przykładowe numery ofert.
Heh. Wystarczyło wklepać cokolwiek, wpisałam zasilacz i błąd jak byk...
Ktoś płaci za szukanie błędów?
Wygląda na kolejny babol, który jak zwykle będziecie sprawdzać aż zapomnimy, ze to błąd...
Wystarczy wejść do dowolnej kategorii i wybrać filtr "Stan: Bardzo dobry"...
ja nawet stanu nie wybierałam, tylko zerknęłam w pierwszą ofertę co pokazywała nowy z defektem. Swoją drogą to pewnie jak zwykle celowy "przypadek", po co ludzie lekko używane za pół ceny mają kupować jak mogą nówki na raty brać...
I w ogóle co to ma być, żeby pokazywały się opisy, które istnieją tylko na zwykłym allegro, ale na lokalnie już nie... Takie coś na poważnym liczącym się jednym z największych polskich portali ogłoszeniowych nie powinno mieć miejsca! To jest bardzo niepoważne i lekceważące podejście do potencjalnego klienta.
Coś czuję, że za chwilę wpadnie jakiś bot i pozamyka te aukcje, bo parametr stan jest niezgodny z opisem😁
A ja coś czuję, że wyjaśnienie jest banalne, ale Allegro będzie siedzieć cicho i udawać, że szuka powodu, bo znowu KATALOG. Na głównym nie ma stanu BARDZO DOBRY, więc połączyli to z katalogiem i stanem NOWY Z DEFEKTEM. Przy okazji masa ludzi te oferty ominie i kupi nowe na raty. Dla nich to zysk. A do błędów z katalogiem nigdy się nie przyznają...
@crpl21 stan na listingu powinien odpowiadać stanowi w ofercie - nasz zespół techniczny już zajmuje się tematem, aby to ujednolicić.
Dodam jeszcze, że stan Nowy z defektem określa produkt całkowicie nowy, nieużywany, nieotwarty i nieprzepakowany, ale uszkodzony. Uszkodzenie to nie wpływa jednak na użytkowanie produktu. Produkt określony jako Nowy z defektem powinien znajdować się w oryginalnym opakowaniu i mieć nieuszkodzone oznaczenia producenta – na przykład metki przy ubraniach.
I właśnie tak powinno być. Dziękuję za odpowiedź.
Wiadomo już coś na temat tego nowego defektu, czy będzie tak jak pisała @AnnaG-Antyki 🤔
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
No coś Ty. To jeszcze potrwa... A czy zrobili coś z tym będem z syfiastym wyszukiwaniem w połowie przeglądarek, bo to już grubo ponad miesiac i zero wiadomości? A to akurat ma wpływ na każdego sprzedawcę... I zyski samego Allegro...
@KOGIEL_T tak jak napisała Basia, zespół techniczny pracuje nad ujednoliceniem informacji o stanie na listingu z informacją w ofercie. Gdy otrzymamy potwierdzenie, że zmiany zostały wprowadzone, damy Wam znać.
Proszę nie rób tego od rana. Jak coś sie dowiesz to powiedz. Ale nie klep tych formułek, bo przed kawą jestem i nerw mi puści.... xD
@AnnaG-Antyki to odpowiedź na pytanie KOGIEL_T, nie mam w zwyczaju "klepania formułek".
Miłego dnia, smacznej kawusi.
No sorry wiem, że taką masz pracę ale dla nas od dawna każda odpowiedź zaczynająca się od "zespół Allegro pracuje" itp. tekstów jest zwyczajnym spławianiem z nadzieją na naprawę na święty nigdy, przy sporej Boskiej pomocy po pół roku. Przez te lata co wyżywam złość na tą firmę na forum to w przyzwoitym czasie był naprawiony tylko 1-den błąd dotyczący błędnego licznika sprzedaży na lokalnym. A potem usunęliście cały licznik. Nie liczę takich rzeczy jak błędy z brakiem możliwości generowania etykiet, co regularnie psujecie i naprawiacie przynajmniej raz w w miesiącu xD Jak się mylę to proszę wskaż przykłady gdzie przy sporych błędach Allegro naprawiło coś w przyzwoitym czasie jak np tydzień??? Swoją drogą ze statusami orlenu to już coś zrobiliście, czy nadal sprzedawcy będą zgarniać negatywy od wkurzonych brakiem powiadomienia klientów?