anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient prosi o możliwość tradycyjnego przelewu

ryszarda07
#7 Wielbiciel#

Klient prosi o możliwość zapłaty przelewem tradycyjnym, a ja mam obawy, bo słyszałam o przekrętach dokonywanych w ten sposób. Kiedyś już zgłaszałam podobny problem i sprawdziliście dla mnie klienta, czy mogłabym prosić ponownie o weryfikację? 

Dotyczy transakcji: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/archiwum/6d517e34-82a8-48f6-9038-8ee038ed3bd4/6b442c6b-65d6-...

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@ryszarda07 Od 4 czerwca 2024 nie ma możliwości, aby zapłacić przelewem tradycyjnym na Allegro Lokalnie. Kupujący będzie miał do wyboru jedynie szybkie płatności z góry tj. karta, blik lub przelew. 

Sandra
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

ryszarda07
#7 Wielbiciel#

@Sa_nova No właśnie i dlatego prosi mnie o podanie numeru konta do przelewu, a ja mam obawy przed podaniem.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@ryszarda07 Jest to transakcja poza Allegro, więc decyzja należy do was, Ciebie i kupującego.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Troszkę sprzedaje i szczerze nie bałabym się kogoś proszącego o numer konta.  Bo z samym numerem konta nic oprócz wpłaty nie zrobi. Problem jest gdy zaczyna wołać inne dane. Ci wołający konto zawsze byli ok. Blik na telefon też bez problemu kilka transakcji miałam. Dużo osób tu po prostu przejechało się na wadliwym systemie wpłat. Wpłata wychodziła ale nie dochodziła, musieli powtarzać i czekać na zwrot pierwszej. Czasem nawet kilkakrotnie ten sam błąd. Też zdarzali mi się klienci na lokalnym co woleli zapłacić wszystkim byle nie przez allegro... I było ok. Nie przerażała ich nawet droższa etykieta. Raz pamiętam klient żalił się, że zarezerwował domek na wakacje. Gdyby nie telefon od właścicielki to został by z niczym, bo wpłata nie doszła. Po tym już nigdy przez Allegro nie zapłacił...

Na portal nie licz. Dla nich to transakcja poza, nie ma prowizji nie ma pomocy. Dla mnie zawsze było kasa na koncie = wysyłka. A jak tam sobie płaci to jego wybór. Trzeba  tylko na klientów od dziwnych linków i QR uważać. Klienci od numerów kont i blików są ok. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Przy przelewie tradycyjnym szanse na jakiś wałek są niewielkie ale nie zerowe. 

Ostrożności nigdy za wiele 😉

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Już chyba większe szanse na problem z wypłatą z portalu xD tak sądząc po postach...

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki @To na pewno. 
Jest jedna metoda oszustwa która właśnie wymaga przelewu tradycyjnego ale szansa na to jest bardzo, bardzo niewielka. 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@komis-bell Nie przesadzajmy. W końcu wszyscy sprzedawcy mają upublicznione numery kont oraz dane adresowe, i jakoś nie słyszałem, żeby komuś z tego powodu stała się krzywda (poza kontrolą urzędu skarbowego 🐭)

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@SpeedyGonzalezz Piszę tylko, że jest jedna metoda o której słyszałem, szansa na to jest znikoma - ale jest.
Opisywałem to już tu kiedyś na gadane.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@AnnaG-Antyki Dokładnie tak jest. Wpłata przelewem tradycyjnym przez Allegro wymaga podania skomplikowanego kodu, stąd mnóstwo pomyłek i późniejszych poszukiwań przelewów przez Allegro - zwłaszcza jeśli ktoś wpłaca w okienku na poczcie czy w banku 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów