Witam ,
Mam problem z osoba kupująca .
Kupujący zgłosił że towar jest nie do końca sprawny .
Została mu wypłacona rekompensata w ramach ochrony kupującego .
Dodam że nie odpowiedziałem w przeciągu 14dni i z automatu dostał zwrot chodź kompletnie mi się na należał .
W tym momencie allegro obciążyło mnie zwrotem i na koncie mam -450zl.
Najgorsze jest to że kupujący nie chce odesłać przedmiotu ,kłamie ,kręci .
Obecnie stwierdził że sobie go naprawił i przekroczyło to kwotę jaką mi zapłacił i która ma zwróciło allegro.
Tłumaczyłem mu że pieniądze zostały mu zwrócone i powinien mi odesłać towar ,nawet zaproponowałem że pokryje przesyłkę .
Niestety bez skutku ,kupujący cały czas coś wymyśla i nie chce zwrócić przedmiotu
Nie ukrywam że w tym wypadku nie mam jak zapłacić za minusowe saldo ponieważ przedmiot do mnie nie wrócił i nie mam jak go sprzedać.
Proszę o pomoc w tej sprawie .
Czy mogę odwołać się od decyzji allegro ?
Czy sprzedający ma w ogóle jakieś prawa w takiej sytuacji bo nie ukrywam że jest zdruzgotany ta sytuacja że allegro zwróciło pieniądze kupującemu a ja mam szukać pomocy i sam z tym zostałem .Nie mam siły już kłucie się z tym Panem bo to totalnie nie ma sęsu , mam wrażenie jak bym pisał i rozmawiał z osobą z innego świata która nie rozumie że powinna oddać przedmiot bo dostała cały zwrot pieniędzy jaki zapłaciła za przedmiot .
Pomocy !!!
Masz jedno prawo. Isć na Policje i zgłosić wyłudzenie. Jak mu zapuka mundurowy to się nauczy. Na pomoc Allegro nie licz...
Przecież to jest chore jpdl.
I składają wniosek na policję o czekaj rok aż coś odzyskasz .
A allegro będzie wysyłać ci mówiła z windykacja i zablokuje konto taka to uczciwość ....
@Diabeleczek11 zweryfikowałam Twoją sprawę. Widzę, że kontaktowaliśmy się z klientem i poinformowaliśmy go o tym, że telefon powinien zostać zwrócony do Ciebie, ponieważ jest obecnie Twoją własnością.
Ze swojej strony wyczerpaliśmy tu możliwości mediacji, ponieważ nie mamy kompetencji aby wymusić na kupującym zwrot towaru. Sugerujemy zgłoszenie tej sprawy do odpowiednich organów prawa.
Dziękuję za odpowiedź , natomiast uważam że nie powinno to tak wyglądać .Serwis allegro powinien zabezpieczać sprzedawców w takiej sytuacji .
Rozumiem zwrot pieniędzy przez ochronę kupujących ale dopiero po zwrocie towaru .
Pełno jest podobnych sytuacji do mojej.
z pkt widzenia regulaminu usługi to allegro jest też
twoim dłużnikiem, gdyż przystąpiło do długu
i niech sobie allegro idzie na policję
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dlaczego twierdzicie "ponieważ nie mamy kompetencji aby wymusić na kupującym zwrot towaru."
macie i możecie to wymusić