anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Można cofnąć wypłatę środków?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Zoltan_85
#8 Zapaleniec#

Po udanej sprzedaży, kliknąłem wypłatę środków, ale nie zauwazylem, że numer konta jest nieaktualny. Niezwłocznie rozpocząłem proces zmiany numeru i weryfikacji nowego konta. Cały proces w tym momencie ma status nieaktywny I czeka na weryfikację.

Czy wypłata środków została również wstrzymana, czy już poszły na stare konto?

oznacz moderatorów
45 ODPOWIEDZI 45
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Zoltan_85 Cześć. Skonsultuję tę sytuację i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Zoltan_85 Powinieneś już móc wypłacić środki. Daj znać 🙂 

oznacz moderatorów
Zoltan_85
#8 Zapaleniec#

Tak, teraz wszystko jest w porządku i mogę wypłacić środki. Dzięki za rozwiązanie problemu. 😀

oznacz moderatorów
cygy1
#7 Wielbiciel#

mam taką samą sytuację. Czy możesz mi pomóc ? 

oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

Podobno przelew się cofnie na twoje konto allegro i po dokonaniu płatności i weryfikacji z nowego konta będziesz mógł wypłacić jeszcze raz na właściwy rachunek bankowy bo przelew z rachunku nie istniejącego wróci do allegro na twoje konto 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@lovemik weryfikacja może potrwać do kilku dni roboczych, więc musisz uzbroić się w cierpliwość. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

Rozumiem ale pieniądze wrócą i nie ma czym się przejmować jak rachunek nie istnieje a wskazałem prawidłowy i będę mógł przelać na właściwy numer konta?

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@lovemik Dokładnie tak, jak zostało to już wskazane. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

Czyli nie ma czego się obawiać 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@lovemik Wszystko powinno się udać. W razie potrzeby będziemy wyjaśniać. Skoro rachunek jest zamknięty, to środki do nas wrócą. Wtedy będziesz mógł je wypłacić na nowe, zweryfikowane konto. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

Rozumiem i Dziękuję 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@lovemik  Nie wiem jak to działa teraz, a może zależy od banku🤔, ale jakieś trzy lata temu miałem podobną sytuację, to pieniądze przelali na konto techniczne i zadzwoniła do mnie pani z banku, że muszę przyjść z dowodem i odebrać osobiście gotówkę

oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

Podobnie mają się cofnąć z zamkniętego konta na moje konto allegro i wtedy będę mógł przelać na właściwy rachunek bankowy przelew weryfikacyjny już zrobiłem czekam na cofnięcie się przelewu 

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@KOGIEL_T

Jeżeli to był przelew, to bank musi odbić go bezwzględnie do nadawcy. Co innego jak był to zwrot na kartę lub BLIK. Wtedy rzeczywiście środki trafią na rachunek techniczny.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@pecela  prawdę mówiąc, to już nie pamiętam skąd była ta kasa, ale byłem zdziwiony, tym telefonem z banku 

oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

W banku mi Pani powiedziała że tego samego dnia co dojdą pieniądze automatycznie się wracają na konto z którego były wysłane więc już powinny być na moim saldzie allegro a ich do tej pory nie ma czy można to jakoś wyjaśnić gdzie się zatrzymały 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@lovemik cofnięcie robią automatycznie, ale pieniądze z banku do banku, to chyba konno przewożą😉, bo czasem, to nawet dwa dni trwa

oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

Czy może Pani mi Pomóc dzwoniłem rano do banku to Pani mi powiedziała że taki przelew cofa się automatycznie i allegro powinno już go mieć na koncie 

Prosze o Pomoc w zaistniałej sytuacji może gdzieś wpłata wisi po stronie allegro 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@lovemik rozumiem, że sprawa jest dla Ciebie ważna, natomiast sam przelew oczywiście cofa się automatycznie, natomiast warto pamiętać, że mamy również czas księgowania.

Prosiliśmy i prosimy o cierpliwość.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
lovemik
#7 Wielbiciel#

Rozumiem jak nie dojdzie do piątku to się odezwę bo wtedy chyba powinien już dojść 

Nie dostałam też od allegro informacji o zmianie konta a wysłałem przelew weryfikacyjny który wrócił do mnie tego samego dnia 

oznacz moderatorów