anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie dokończone licytacje na Allegro Lokalnie

mardigrass
#7 Wielbiciel#

To moje pierwsze wystawione licytacje na allegro lokalnie i od razu problem.

Zakończyły się trzy moje licytacje. W jednej nikt nie licytował, dwie zakończone ofertami. Wiadomość o zakończeniu tej bez licytujących przyszła od razu na maila, o pozostałych dwóch cisza, brak powiadomienia. Kupujący chcą zapłacić ale nie mają jak bo aukcja nie pojawiła się u nich w kupionych. 

Licytacje zakończone wczoraj około 16-tej, dalej nie mam powiadomienia o zakończeniu tych dwóch w mailu, wszystkie trzy widzę w "moje zakończone ogłoszenia". Co w tej sytuacji? 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

xyz96
#21 Demiurg#

Już kilka osób wczoraj i dziś pisze o problemie z powiadomieniami i o braku możliwości zapłaty za ogłoszenia na Lokalnie. Być może jest jakiś błąd Allegro, zapytaj na czacie tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=70d99e7b-80c7-411c-bb2f-1ea90a88d7e8

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Pisz do allegro czasami wiadomości przychodzą z dniowym opóźnieniem zwłaszcza gdy wprowadzają udoskonalenia lub mają jakąś awarię.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@mardigrass Fakt, to już któryś temat na ten temat w tym tygodniu. Tak jak i w kwestii problemów z wyświetlaniem ofert i brakiem możliwości ich edycji.

Allegro co się dzieje, kogo Wy tam u siebie zatrudniacie? Pamiętam, gdy kilka lat temu wywracaliście layout portalu na lewą stronę, to jakiś - za przeproszeniem - krawaciarz chwalił się w którymś z wywiadów, że m.in. liczba linii kodu portalu allegro została zmniejszona z 15 mln do 5 mln oraz że stać Was na najlepszych specjalistów w Polsce. Patrząc na te ciągłe awarie, to ten ktoś chyba wtedy konfabulował...

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

mardigrass
#7 Wielbiciel#

Obie licytacje zakończone 10.09 koło 16-tej pojawiły się u mnie w zamówieniach od kupujących dzisiaj z informacją "Kupione: 

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@mardigrass No raczej nie powinno tyle trwać.

@_HolaOla_ @nat_not @cloudcloud @msniezek wypowiecie się w tej kwestii?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mardigrass Przekazałam to zgłoszenie do weryfikacji. Kiedy dostanę odpowiedź od zespołu technicznego, odezwę się tutaj ponownie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mardigrass Zgłoszony przypadek nie jest błędem. Licytacje zakończyły się wczoraj, ale dopiero dzisiaj klient wypełnił formularz opcji zapłaty i dostawy. 

Jeśli kupujący miał problem z opłaceniem zamówienia, powinien się z nami skonkaktować osobiście. 

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mardigrass
#7 Wielbiciel#

Obie zakończyły się wczoraj, ale wczoraj nie było nigdzie informacji że się zakończyły, kupujący nie widzieli aukcji w kupionych, w związku z tym nie mogli wypełnić formularza. Ja nie dostałem maila z informacją że licytacje się zakończyły wczoraj tylko dzisiaj o 11:33.

Widzę na obu "kupujący nie wybrał jeszcze sposobu dostawy" więc obaj kupujący chyba jeszcze nic nie wypełnili, pewnie nawet jeszcze nie wiedzą że im się wyświetliła aukcja w kupionych.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mardigrass Gdyby nie zaczęli wypełniać formularza, nie dostałbyś informacji o zakupie. W Allegro Lokalnie do sprzedaży dochodzi wtedy, gdy klient opłaci zamówienie lub wypełni formularz, wskazując opcję płatności przy odbiorze.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mardigrass
#7 Wielbiciel#

O jakim zakupie? Nie miałem nawet informacji o zakończeniu (dwóch z trzech) licytacji, dzisiaj przyszło o 11:33. Chodzi o mail z tematem licytacja zakończona: . W treści jest "Poczekaj, aż kupujący wybierze formę dostawy i płatności. Informację o wyborze kupującego prześlemy w potwierdzeniu zakupu." więc zakładam że mail jest generowany zanim kupujący cokolwiek wybierze.

Maila o zakupie dostałem przed chwilą 14:44 od jednego z kupujących po tym jak go poinformowałem że prawdopodobnie może już dokończyć zakup, drugi odpisał że zrobi wieczorem. 

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów