anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

O co chodzi z PayU?

QuodVetus
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, nadal nie mogę wypłacić na swoje konto środków z Allegro. Od dwóch dni pokazuje się komunikat: Przelew zajmie do 48 h. Dokładny czas operacji zależy od Twojego banku. Proszę o wyjaśnienie sytuacji i czy mogę zrezygnować z usług PayU? Ciekawe, opłata Allegro z konta pobrała się natychmiast, a ja nadal nie mogę korzystać ze swoich pieniędzy.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

KOGIEL_T
#19 Nestor#
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Na opłaty z Allegro to Ty nie patrz. To taka dziwna rzecz co zawsze działa na innych zasadach.  Przykładowo my mając środki na przelewach nie zwrócimy kasy poprzez Payu itp. Opłaty Allegro mogą tak być pobierane. Przykładowo jak mam kasę u obu pośredników i wpłatę na payu to Allegro prowizję zabierze z przelewów. Nagle jest to wykonalne xd. Dochodzi do takich absurdów, że gdy tuż po sprzedaży robię wypłatę z payu, system blokuje kwotę na prowizję. Jeśli w krótkim czasie nastąpi kolejna sprzedaż przelewami i znów zrobię od razu wypłatę to system prowizje od obu sprzedaży pobiera z przelewów, a z 1-wszej sprzedaży Payu mogę sobie zrobić 2-gą wypłatę (samej kwoty zablokowanej na prowizję) i mam dwie wypłaty z jednej wpłaty:)

A my mając kasę u innego pośrednika mamy wpłacać całą kwotę, żeby wykonać zwrot i jeszcze to potem do skarbówki jako dochód wyślą...

Ostatnio już tak mnie te cyrki wnerwiły, że robię przedpłaty prowizji, żeby rozliczenia były jak przedtem, bo idzie się załamać. Ale to już desperacja...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @QuodVetus, poprosiłem o informację na temat statusu weryfikacji Twojego konta w PayU, czekam na odpowiedź.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Wracam @QuodVetus, z informacji które uzyskałem, przelew został zatwierdzony. Brakuje potwierdzenia dokumentu tożsamości, który należy przesłać do PayU w celach weryfikacyjnych. 

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów