Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupujący podesłał mi link przez Whatsapp, gdzie mam podać login, hasło, pin do banku i inne poufne informacje w celu "przesłania pieniędzy" na moje konto. Myślę, że to najprawdopodobniej oszustwo. Proszę o pilne sprawdzenie
Napewno jest to oszust. Niczego nie podawaj i w nic nie klikaj bo możesz stracić pieniądze.
Dzięki, ostatnio mnóstwo jest oszustów na allegro.
Na AL jest to już plaga a każdy zablokowany bezkarnie zakłada inne konta i dalej szuka jeleni ,zwłaszcza wśród osób które zaczynają przygodę z handlem na portalu. Żadnemu klientowi nigdy nie jest potrzebny twój adres meilowy .
Ewidentna próba oszustwa .Nic nie podawaj bo będziesz chodził goły .
poniżej treść wiadomości.
@_KRZOCHO_ dziękuję za Twoje zgłoszenie! Dobrze, że zachowałeś czujność. Czy mogę poprosić Cię o przesłanie tej wiadomości za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl?
Dzisiaj zaraz po wystawieniu przedmiotu otrzymałem informację na Whatsapp o proźbie wysłania adresu email.
+48 726 373 329
Po sprawdzeniu numeru okazało się,że nie jestem pierwszą osobą,której się to zdarzyło z tego właśnie numeru, dlatego przestrzegam innych.
https://www.nieznany-numer.pl/Numer/726373329
Ciekawe czy osoba ze zdjęcia wie,że jej wizerunek jest wykorzystywany w takim celu.
Setki takich prób wyłudzeń jest.
@lukasz_0012, dziękuję za Twoje zgłoszenie. 🙂 Ponieważ wszystko odbywa się poza Allegro, niestety nie możemy podjąć żadnych działań, aby taki numer zablokować.
Witam, dzisiaj kupujący twierdził, że zakupił odemnie przedmiot o potwierdzenie dostałam w smsie
Może to być próba oszustwa, jak kupił i zapłacił to środki muszą być tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ nie ma nie odpowiadaj i nie wysalaj towaru.
Nie kupuje, oraz nie sprzedaje pierwszy raz. Środki zaraz sprawdziłam czy są w allegrofinanse.
Ok.
@Client:43797930 zmienili metodę i teraz wysyłają SMSem 😞 to wałek
Uwaga,
oszuści- kupujący , podają fałszywe linki do banków w celu przelewu płatności .
Wszystko wyglada tak jakby była transakcja przez Allegro .
@Magda-Folwark czy otrzymałaś prośbę o podanie e-maila i później link do takiej płatności? Czy możesz podać login/loginy osób, które przysłały do Ciebie taką wiadomość.
E-mail, który otrzymałaś możesz przesłać za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl odpowiedni zespół zajmie się Twoim zgłoszeniem niezwłocznie.
Nasza korespondencja była przez whatsup, tam dostałam link, który był przekierowaniem przez Allegro do płatności , wchodząc pod ten link pojawiały się informacje , które nigdy ani Bank ani Allegro nie żądałby od kogokolwiek .
Niestety oszust usunął szybko przesłane mi linki , w naszej korespondencji nie są już widoczne.
@Magda-Folwark rozumiem, dziękuję za informację i ostrzeżenie dla innych. Dobrze, że zachowałaś czujność.
Ledwo wystawiłem przedmiot do sprzedaży na a\Allegro Lokalne i już otrzymałem sms o jego zakupie od Allegro. Treści Potwierdzenie sprzedaży przedmiotu: [edycja] link odsyła do wyboru banku i podania danych do logowania hasła i peselu ! Po chwili kontakt z numeru +48889880522 przez WhatsApp z pytaniem o dostępność przedmiotu i chęć zakupu , do zakupu wymagane jest podanie maila ! Zaskakujące jak dane z Allegro są przekazywane takim oszustom ?