anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność za dostawę do kupującego

MAMY ROZWIĄZANIE!
bond2004
#2 Obserwator#

Produkt sprzedałem za 200 zł + 30 zł za przesyłkę. Następnie wysłał towar kupującemu na własny koszt. Dlaczego na koncie otrzymałem tylko 200 zł?

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@bond2004 czy metoda dostawy wraz z jej kosztem były dodane w ofercie według tych informacji

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
bond2004
#2 Obserwator#

Screenshot (58).pngScreenshot (57).png

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
bond2004
#2 Obserwator#

Chcę poczekać na odpowiedź moderatora...

oznacz moderatorów
bond2004
#2 Obserwator#

Czy mogę liczyć na odpowiedź ?

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bond2004 Otrzymałeś od kupującego pełną kwotę 230 zł, która jest dostępna na Twoim koncie do wypłat PayU. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
bond2004
#2 Obserwator#

Dziękuję bardzo. Rozpracowałem tę sytuację. Właśnie dostałem 200 zł na konto, myślałem, że z Allegro, a okazało się, że z **piiip**... Jeszcze raz dziękuję

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bond2004 Cieszę się, że udało się wszystko wyjaśnić, natomiast obraźliwe komentarze w stronę innych forumowiczów nie będą tutaj tolerowane. Jest to moje pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@bond2004 Wojna, a ty nie wiesz że dostałeś całość?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tak, sprzedajesz i nawet nie wiesz jak to się tu odbywa, tylko przekleństwa można wyczytać z twoich wpisów.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Ponieważ nie dodałeś kosztu przesyłki w swojej ofercie, kupujący zapłacił tyle ile było do zapłacenia, wygląda na błąd i to twój ale...

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@bond2004  Dlatego że wysłałeś na własny koszt, przecież to logiczne. Mogłeś wstrzymać wysyłkę i  zażądać od  kupującego dopłaty, ale tego nie zrobiłeś,  więc masz tak jak chciałeś.

oznacz moderatorów
bond2004
#2 Obserwator#

więc to nie ja biorę pieniądze od kupującego, tylko allegro... a oni mieli wziąć 230 zł, jak było napisane. 200 za produkt i 30 za dostawę.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

Ale ty widzisz ile weszło na konto i ty wysyłasz, nie wysyła Allegro. Nie musiałes wysyłać.

Masz  dostęp do konta, masz powiadomienia mailem, sms em  czego jeszcze ci potrzeba?

oznacz moderatorów
bond2004
#2 Obserwator#

Nie rozumiem, gdy wypełniam pola w opcjach dostawy i odpowiednio ustalam ceny za dostawę w ten czy inny sposób, Allegro automatycznie dolicza tę kwotę do kosztu produktu. kupując coś na Allegro nie płacę osobno sprzedawcy za produkt i osobno za dostawę. dlaczego w tej sytuacji Allegro wycofało kupującemu płatność tylko za towar??

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

Nie wiem, może płacił częściowo kuponem, moze miał  opcję smart?  A może jest dobrze,  może Allegro już sobie zabrało  tą część  za wysyłkę?

Te wątpliwości powinieneś rozwiązać przed wysyłką.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@bond2004 To jak uważasz że wzięli to sprawa się wyjaśni, ale wygląda na twoja pomyłkę.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

Domyślam się że kupujący to  typowy  Allegrowy spryciarz, prawdopodobnie teraz złoży reklamację i  zażąda  zwrotu 230 zł,  bo  mu tak się należy... 😃

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Na AL- kuponem?

oznacz moderatorów