Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Produkt sprzedałem za 200 zł + 30 zł za przesyłkę. Następnie wysłał towar kupującemu na własny koszt. Dlaczego na koncie otrzymałem tylko 200 zł?
@bond2004 czy metoda dostawy wraz z jej kosztem były dodane w ofercie według tych informacji?
Chcę poczekać na odpowiedź moderatora...
Czy mogę liczyć na odpowiedź ?
@bond2004 Otrzymałeś od kupującego pełną kwotę 230 zł, która jest dostępna na Twoim koncie do wypłat PayU.
Dziękuję bardzo. Rozpracowałem tę sytuację. Właśnie dostałem 200 zł na konto, myślałem, że z Allegro, a okazało się, że z **piiip**... Jeszcze raz dziękuję
@bond2004 Cieszę się, że udało się wszystko wyjaśnić, natomiast obraźliwe komentarze w stronę innych forumowiczów nie będą tutaj tolerowane. Jest to moje pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.
@bond2004 Wojna, a ty nie wiesz że dostałeś całość?
Tak, sprzedajesz i nawet nie wiesz jak to się tu odbywa, tylko przekleństwa można wyczytać z twoich wpisów.
Ponieważ nie dodałeś kosztu przesyłki w swojej ofercie, kupujący zapłacił tyle ile było do zapłacenia, wygląda na błąd i to twój ale...
@bond2004 Dlatego że wysłałeś na własny koszt, przecież to logiczne. Mogłeś wstrzymać wysyłkę i zażądać od kupującego dopłaty, ale tego nie zrobiłeś, więc masz tak jak chciałeś.
więc to nie ja biorę pieniądze od kupującego, tylko allegro... a oni mieli wziąć 230 zł, jak było napisane. 200 za produkt i 30 za dostawę.
Ale ty widzisz ile weszło na konto i ty wysyłasz, nie wysyła Allegro. Nie musiałes wysyłać.
Masz dostęp do konta, masz powiadomienia mailem, sms em czego jeszcze ci potrzeba?
Nie rozumiem, gdy wypełniam pola w opcjach dostawy i odpowiednio ustalam ceny za dostawę w ten czy inny sposób, Allegro automatycznie dolicza tę kwotę do kosztu produktu. kupując coś na Allegro nie płacę osobno sprzedawcy za produkt i osobno za dostawę. dlaczego w tej sytuacji Allegro wycofało kupującemu płatność tylko za towar??
Nie wiem, może płacił częściowo kuponem, moze miał opcję smart? A może jest dobrze, może Allegro już sobie zabrało tą część za wysyłkę?
Te wątpliwości powinieneś rozwiązać przed wysyłką.
@bond2004 To jak uważasz że wzięli to sprawa się wyjaśni, ale wygląda na twoja pomyłkę.
Domyślam się że kupujący to typowy Allegrowy spryciarz, prawdopodobnie teraz złoży reklamację i zażąda zwrotu 230 zł, bo mu tak się należy... 😃
Na AL- kuponem?