anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podbijanie ceny w licytacjach , a następnie brak wpłaty i kontaktu.

sebek2405
#7 Wielbiciel
  • Użytkownik [edycja]zalicytował w moich trzech aukcjach na Allegro Lokalnie kwoty znacznie przewyższające wartość licytowanego towaru blokując tym samym możliwość zakupu innym oraz sprzedaży przeze mnie. Na wiadomości nie odpowiadał i ich nawet nie czytał. Na Allegro jest od 20 lat. Przypuszczam że jest to "lewe" konto jakiegoś sprzedawcy służące do blokowania sprzedaży podobnych towarów innych sprzedających. Podobna sytuacja miała miejsce z użytkownikiem [edycja]który nie zapłacił za wylicytowany jeden przedmiot tak samo ja dwa lata wcześniej. Konto posiada od 15 lat. Nie sądzę że są to sporadyczne przypadki ale raczej celowe działanie. Uważam że jeśli ktoś nie potrafi korzystać z serwisu aukcyjnego to nie powinien mieć aktywnego konta. Proszę o wyciągnięcie wniosków z podanej sprawy i konsekwencji wobec podanych użytkowników.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

kovek
#11 Animator

Konsekwencji żadnych nie będzie bo allegro tego nie zabrania. 

oznacz moderatorów

sebek2405
#7 Wielbiciel

Czyli jak zalicytuje w tylu aukcjach ile dam radę po 100 tyś monet to nic mi nie zrobią? 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeśli to nagminne to daj numery ofert, gdzieś na dole powinny mieć jak mnie pamięć nie myli i zawołaj moderację. Na głównym stałych recydywistów czasem sprawdzają. Pamiętam, że bodajże Ola kiedyś załatwiła blokady gościowi co 3 przedmioty tak licytował w ciągu kilku miesięcy, każdy z innego konta więc na lokalnym też jest szansa.. Tyle, że to na dłuższą metę nie wiele da, bo tu konta zakłada się tak łatwo, że niektórzy sami nie wiedzą, że kilka dodatkowych założyli xD.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

sebek2405
#7 Wielbiciel

Oferta: e49a6178-d9a0-4ef7-862d-ed4a0759b44e

Oferta: 7fc9f2ab-9b1f-41a6-a39b-215b5d2b52c3

Oferta: 442c603a-9586-41f8-a3a2-5166d98a8d19

Oferta: f3c58f61-532c-407a-9f11-9505685ed8ef

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@sebek2405 dziękuję! Zgłosiłam to i poprosiłam o weryfikację konta tej osoby. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sebek2405
#7 Wielbiciel

To są dwa różne konta. Jeszcze aukcja sprzed 2 lat

Oferta: 095a3966-c7a0-4cca-836a-1120f2aa10f7

oznacz moderatorów

la_nika

@sebek2405 zwróciłam uwagę, że pisałeś o dwóch kontach, ale tylko działania na jednym z nich są podejrzane i wymagają weryfikacji.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sebek2405
#7 Wielbiciel

Pierwszy z wspomnianych użytkowników licytował znacznie wyższe kwoty. Ten drugi tak jakby zapomniał że aukcje wygrał teraz i 2 lata temu.

oznacz moderatorów