Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uwaga na Client:104082740.
Podejrzany podmiot. Pieniędzy na PAYU nie otrzymałem. Zakup odbył się w niecałą godzinę po zamieszczeniu na allegro o godzinie 00:01.
Zakup na
Ander Jrco
ul. Grunwaldzka 182, 60-162 Miami
tel. 722 706 898
email. andernwix956@outlook.com
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry,
teraz mnie spotkało to samo...
Umów się z kupującym na odbiór i płatność.
Dawid Lill
tel: 666 666 765
e-mail: rebeccahannin.gton50@gmail.com
Brak.
e-mail: rebeccahannin.gton50@gmail.com
Oferta: 58f622e6-eb41-447e-8f7d-b7abc1f1e72e
Bardzo proszę o interwencję i pomoc.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Nad ranem dostałem e-mail od tego oszusta:
Proszę o pomoc i usunięcie naliczonej prowizji.
Sprawa już rozwiązana. Pozdrawiam
Witam.
Dziś rano zakupiono u mnie smartfona, ewidentna próba oszustwa i naliczona prowizja od sprzedaży …
Dane konta jak poniżej:
@debkowskid To konto jest już zablokowane. Dziękuję za zgłoszenie.
to samo u mnie dzisiaj:
Odbiorca |
Lynn Lill |
666 666 765 |
Wiadomość na mailu:
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Proszę o przywrócenie aukcji i zwrot prowizji. |
Jest z Rumunii i jest zainteresowany moimi głośnikami.
Trafiłem dopiero teraz na temat, ale wcześniej podałem mojego prywatnego e-maila. Czy ktoś miał kontakt z tym klientem ?
@nikinet Dziękuję, zabezpieczymy to konto.
Żaden klient nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego, żeby dokończyć zakup. Prawdopodobnie na Twoją skrzynkę trafi teraz wiadomość nakłaniająca do kliknięcia w link (np. taka, która wygląda zupełnie jak wiadomość od Allegro). Zachowaj proszę szczególną ostrożność. 🙂
U mnie taka sama sytuacja, jak u pana wyżej, te same dane itd. Prosiłbym o zwrot prowizji za to zamówienie , pozdrawiam
Padłem ofiarą oszusta. Client:117850972
@rafalu2000 to konto jest już zablokowane w naszym systemie, ale co dokładnie się u Ciebie wydarzyło. Czy dokonałeś zakupu na Allegro lub Allegro Lokalnie?
Ta osoba kupiła ode mnie przedmiot na allegro lokalnie i napisała że płaci z góry. Dostałem fałszywego e-maila od unicreditbank.europe@accountant.com że pieniądze są w drodze. Z pośpiechu (miałem ciężki dzień) nie zweryfikowałem tego dokładnie i wysłałem paczkę 19 grudnia o 11:10 a o godzinie 15:30 tego samego dnia zgłosiłem do DPD prośbę o zwrot (paczka w tym czasie była tym samym mieście). Niestety DPD dalej transportowała paczkę i następnego dnia była już za granicą. Drugiego dnia zgłosiłem sprawę na policję, wykonałem sto telefonów i wysłałem sto e-maili do DPD ale oni ciągle odpowiadają że nie gwarantują powrotu paczki do nadawcy pomimo tego że nadal jest u nich. DPD mają ode mnie potwierdzenie złożenia zawiadomienia na policję i wszystkie dane. Aktualnie paczka jest we Włoszech i jutro przewidywany jest termin dostarczenia przesyłki do oszusta…
Witam.
Chciałem zakupić Ps5 i szukałem ofert na **piiip**. Znalazłem ciekawą w fajnej cenie tylko kobieta nie chce załatwiać sprawy inaczej jak niby przez allegro. Wysyła mi link gdzie jest aukcja no i po naciśnięciu kupuje trzeba wpisać dane imię miejscowość a forma płatności to PayU. Teraz się zastanawiam czy to może być wysyłka za pośrednictwem Allegro czy też nie bo strona wygląda jak allegro przejście w PayU jest wszystko gra ale gdzieś jakiś niepokój we mnie jest. Czy pomożecie?
Jak wysyła link to wygląda na oszustwo, poszukaj czy na Allegro jest ta oferta. Nr oferty niech podeśle poszukaj na AL i tam musi być, oszustwo dla mnie.
Wklej link ale na 99% oszustwo na podstawione allegro art 286 kk do zgloszenia na policji zeby zlapali i wsadzili
Falszywki poznasz po linku prawdziwa domena www.allegrolokalnie.pl dopiero wlasciwy adres po nazwie domeny i 1x .pl w linku
https://allegro.pl-prywatna-aukcja-sprzedazy245512.pl/oferta/Konsola-PlayStation-5-Digital--PAD/989821426#parametry
Oto link
I Co myślicie
Oszustwo
Z tego co pamiętam niby było coś takiego jak prywatna aukcja ale czy to dalej jest nie jestem pewien