anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z kupującym

MAMY ROZWIĄZANIE!
godinwood1
#9 Pomysłodawca#

Witam.
Dnia 29.03.2024 na allegro lokalnie sprzedałem telefony uszkodzone przeznaczone do naprawy bądź na części. W ten sam dzień poinformowałem kupującego pochodzenia Rosyjskiego o tym iż towar wyślę po świętach gdyż wyjeżdzam.

Dnia 2.04.2024 towar został wysłany poprzez Allegro paczkomaty. W dniu 3.04.2024 kupujący założył dyskusję iż nie otrzymał towaru, poinformowałem że towar jest w trakcie dostawy.
Wysłałem screen zrobiony z allegro że towar kupujący odebrał i poprosiłem o zakończenie dyskusji.
W dniu wczorajszym na dyskusji napisał cytuje: Zwrot pieniędzy w pakiecie zupełnie nie przypomina tego na zdjęciu, w dodatku cały produkt jest brudny, lepki i śmierdzi!!!

Ogólnie jest to kłamstwo !! Poniżej załączam link do aukcji co zostało wylicytowane.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/zlom-gsm-telefony-odzysk

Po informacji że jest to kłamstwo co kupujący pisze w dyskusji stwierdził cytuje: "Chcę zwrotu pieniędzy, ten „śmieci” nie jest wart 80 złotych!"
Bardzo proszę tutaj społeczność o pomoc co z takim "delikwentem" zrobić lub proszę o pomoc naszych moderatorów Allegro.

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@godinwood1 Cześć. Poproś kupującego o zdjęcia towaru, który otrzymał. Być może w trakcie dostawy paczka uległa uszkodzeniu i stąd wiadomość klienta o zabrudzeniach? 

oznacz moderatorów
godinwood1
#9 Pomysłodawca#

Witam Panią ko_alka. Kupującemu chodzi że telefon klawiszowy posiada zabrudzenie w klawiszach. Paczka nie uległa żadnemu uszkodzeniu gdyż poprzez Allegro paczkomaty jak wysyłam nigdy nie miałem uszkodzonej przesyłki jesliby byłaby to odrazu dostałbym informację z terminala.

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@ko_alka ale wiesz, ze to nie ma znaczenia? Przy sprzedaży od osoby prywatnej to kupujący od chwili wydania kurierowi przejmuje odpowiedzialność za paczkę

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
godinwood1
#9 Pomysłodawca#

Witam.
Na samym początku chciałbym podziękować wszystkim za niesioną pomoc !!
Tutaj jest żywy przykład jak obcokrajowiec pochodzenia Rosyjskiego próbował oszukać, myśląc że się uda.

a1.png

@ko_alka Naprawdę nic nie można zrobić z takimi "delikwentami" co próbują wyłudzić pieniądzę ? Dziś mu się nie udało lecz na innym użytkowniku odbije to podwójnie.

P.S: Nick z allegro pokazałem aby nasza społeczność widziała na kogo uważać.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@godinwood1 W tym wypadku nie mamy podstaw do podjęcia działań. Zapewniam Cię, że tego typu sytuacje są zgłaszane do Działu Bezpieczeństwa, które obserwuje "podejrzane" konta.

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@w_kiwi ja tu widzę w podanym zdjęciu atak na tle religijnym i narodowościowym

plus wiązankę po ukraińsku - tłumacz wasz lub gogle dał ciała

"повне лайно" - proszę sobie to przetłumaczyć właściwie, nie jest to "totalna gura"

więc macie co robić

oznacz moderatorów
glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@godinwood1  Niepotrzebne posłuchałeś bezsensowej i szkodliwej porady moderatorki @ko_alka (btw, kto i po co oznaczył te brednie jako rozwiązanie wątku???) i poprosiłeś o zdjęcia towaru .  Na szczęście konsultant obsługujący Twoją dyskusję był przytomny (co na allegro jest raczej wyjątkowym zjawiskiem)  i postąpił jak należy.

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

Musisz teraz uważać. Przygotowuje się do protecta i go dostanie ale musisz pilnować abyś to ty go nie sfinansował 

oznacz moderatorów
godinwood1
#9 Pomysłodawca#

Okej jasne dziekuję za informację tylko na jakiej podstawie ma dostać protecta skoro wszystko jest zgodne z opisem itd... żeby nie było opisane wtedy rozumiem bądź wada ukryta.

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

Bo Allegro będzie chciało zaspokoić roszczenia klienta bo gwarantuje bezpieczne zakupy

oznacz moderatorów
glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@godinwood1 W aukcji uczciwie napisałeś że jest to złom, kupujący widział co kupuje. Jeżeli wysłałeś to co na zdjęciach to nie zgadzaj się na żaden zwrot, nie masz takiego obowiązku, nie dyskutuj z cymbałem, ale odpisuj w dyskusji że na żaden zwrot się nie zgadzasz bo towar był zgodny z opisem. 

Nie zwracaj też uwagi na to co pisze moderatorka @ko_alka  i ABSOLUTNIE NIE PROŚ KUPUJĄCEGO O ZDJĘCIA TOWARU!!!
Bo jeżeli towar uległ uszkodzeniu w transporcie to nie jest Twój problem gdyż sprzedawałeś jako osoba prywatna. Niech se kupujący reklamuje u przewoźnika.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@glenmoranghie zapomniałeś dopisać żeby napisał że odrzuca reklamację bo konsultanci nie rozumieją tekstu z wyłączeniem rękojmi co kiedyś całkiem niedawno w poście było że sprzedawca mimo wyłączonej rękojmi dostał protectem bo nie napisał odrzucam reklamację jako niezasadną bo wyłączyłem rękojmię

oznacz moderatorów
AGD-RTV-IT
#13 Ambasador#

@az1rael serio?! Mam nadzieję, że sprzedawca poduptał do sądu przeciwko Allegro. Sprzedawca, nawet firmowy może nie rozpatrywać reklamacji, gdy wynika tak wprost z przepisów prawa. 

Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT

Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@AGD-RTV-IT z tą wyłączoną rekojmią? Nawet gorzej bo kupujący 4x wznawiał dyskusję i ponawiał reklamację z coraz głupszych powodów, nawet odesłał towar bez zgody sprzedawcy gdy ten był poza Polską na adres nadania zamiast na wskazany przez sprzedawcę. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@godinwood1 
odpisać w dyskusji 
1 nie wyrażam jako sprzedawca prywatny zgodnie z prawem polskim zgody na zwrot
2 towar zgodny z opisem
3 wyłączenie rękojmi w ofercie w momencie zakupu powoduje że z automatu uznaję wszystkie reklamacje za bezzasadne
4 w przypadku jeśli kupujący uważa że towar uległ uszkodzeniu w transporcie zgodnie z prawem polskim może sobie sam wnieść do przewoźnika reklamację

oznacz moderatorów