Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
wystawiłem telefon do kupienia bez ładowarki kupujący kupił telefon ja mu wysłałem do niego przyszedł i napisał do mnie że nie ma ładowarki napisałem mu że ładowarki nie było w zestawie bo oryginalnie też nie było ale pan nie rozumie i napisał mi że albo wyślę mu ładowarke z kablem albo obniże cenę o koszt ładowarki co ja mam teraz zrobić
@dampal12 a co cię obchodzi że nie rozumie ty pilnuj co pracownik allegro na to odpisze a nie kupujący, metoda zdartej płyty na każdy ale kupującego to samo zresztą napisałem ci nawet odpowiedź reklamacyjną skoro oferta wymienia co zawiera tzn że nie ma domniemania że jest tam to czego nie wymienia
allegro dało kupujacemu link do allegro protect
Allegro protect nie musi oznaczać dla Ciebie zapłaty, musisz odpowiadać rzeczowo i stanowczo.
@dampal12 oczywiście że dało ty wywołaj pracownika i upewnij się że nie obciąży cię z pok
jak obciazyc ?
a w prywatnej wiadomosci napisał mi
@dampal12 To jest błąd, nie powinieneś prowadzić osobnej prywatnej korespondencji z kupującym jezeli jest oficjalna dyskusja.
Jeżeli cię obraża pisze per "oszuście" powinieneś złożyć skargę, poprzez : https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Tą prywatną wiadomość załącz jako dowód
nie wiedziałem juz bede wiedział dziekuje
archiwizuj wszystkie prywatne wiadomości od tej osoby, bo to potem może się przydać, jeśli znajdą się tam stwierdzenia, które Cię obrażają lub sugerują celowe skorzystanie z AP w celu wyłudzenia pieniędzy.
co prawda allegro ma wywalone na obrażanie sprzedawców, ale mimo wszystko zawsze warto mieć całość rozmowy gdzieś skopiowaną.
kupujacy tez mogł sie zapytac czy jest ładowarka bo naprzykład inni sie pytali
W tej ofercie nie ma informacji że dodawana jest ładowarka i inne akcesoria, nie ma ich też na zdjęciu. Sprzedaż jest "prywatna" więc obowiązuje to co jest w opisie i na zdjęciach. Nie masz się czym martwić. Odpowiadaj rzeczowo tylko na wszystkie zapytania i zapisuj korespondencję z klientem. Na przyszłość odradzam sprzedaż elektroniki w tym miejscu.
@dampal12 "kupujacy tez mogł sie zapytac czy jest ładowarka bo naprzykład inni sie pytali"
Skoro inni się pytali to dlaczego nie napisałeś w opisie o braku ładowarki, aby uniknąć tych powtarzających się, zbędnych pytań?
IMO kupujący ma rację, informacja o braku ładowarki powinna się znaleźć w opisie, nie wiem jak można nie wspomnieć o braku tak ważnego elementu zestawu.
@vonNogay w opisie oferty powinny znajdować się elementy, które wchodzą w sprzedawany zestawu a nie te, które w niego nie wchodzą.
Jak sobie wyobrażasz wyszczególnienie wszystkich wymysłów kupujących?
Sprzedaję: telefon
Nie sprzedaję:
komputera
lustra
książki
domu
samochodu
narkotyków
Ludzie, dorośnijcie i czytajcie ze zrozumieniem zanim kupicie. A jak nie macie co do czegoś pewności to zawsze można zapytać sprzedającego czy w fotografowanym pudełku od telefony ukryła się ładowarka, a może sztabka złota?
@starling_shop ja mam inne zdanie, ładowarka jest tak ważną rzeczą, że o jej braku powinno się wyraźnie poinformować. Jest ona niezbędna, aby z komórki móc korzystać.
Jesli większość ludzi kupując w sklepie telefon spodziewa się w pudełku ładowarki to nie jest to jakiś dziwny wymysł kupującego.
obecnie kabelek dodają do telefonu a nie ładowarkę można się spodziewać nawet diamentów co nie znaczy że tam będą
@az1rael do Xiaomi dodają ładowarkę 🙂
Do nowego telefonu mogą dodawać ale to nie jest nowy telefon i w zestawie pisze telefon i etui
@vonNogay W treści oferty powinien znajdować się opis tego co jest a nie tego czego nie ma.
@komis-bell Oczywiście, że w treści oferty powinna być informacja czego nie ma, jeśli jest to coś, czego ludzie kupując dany sprzęt oczekują. Przykładowo powinno się pisać, się laptop jest bez zasilacza albo telewizor bez pilota. Sporo różnej elektroniki jest sprzedawana z dedykowanymi zasilaczami i to jest oczywiste, że sprzęt przekazuje się dalej z tym zasilaczem.