anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wypłatą środków z Allegro Lokalnie

szinszil
#7 Wielbiciel#

Witam, pomimo kliknięcia w opcję "wyplac środki" i pojawienia się komunikatu "zlecono wypłatę środków"- środki nadal widnieją na koncie i nie są wypłacone. Nie mam zobowiązań wobec allegro lokalnie, wszystkie prowizje są opłacone.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

KOGIEL_T
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@szinszil zweryfikuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

musashi2007
#13 Ambasador#

Mam to samo. Chcą potwierdzić czy Ty to Ty. Musisz wysłać skan dowodu osobistego. Ale trzeba poszperać, żeby się o tym dowiedzieć bo nie ma żadnego komunikatu.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@szinszil masz weryfikacje od PayU, powinieneś mieć widoczny komunikat w zakładce Ustawienia wypłat z opcją kliknięcia "Przejdź do PayU" - tam trzeba dodać zdjęcie dokumentu tożsamości do weryfikacji.

Po pozytywnej weryfikacji operator odblokuje wypłaty:)

@musashi2007 masz pewnie podobną sytuację.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Forexus
#9 Pomysłodawca#

Mam to samo, od kilku dni.

Zlecono wypłatę środków

Przelew zajmie do 48h. Dokładny czas operacji zależy od Twojego banku.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Forexus już to weryfikuję 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Forexus konieczne jest przesłanie dokumentów do weryfikacji PayU. Możesz to zrobić w zakładce ustawienia wypłat. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Forexus
#9 Pomysłodawca#

Przesłane kilka dni temu, co mam jeszcze podać numer buta lub co jem na śniadanie. Do Was jak płacę prowizję to idzie bez problemu, a w drugą stronę już nie może? Ile razy trzeba przesyłać te dokumenty do weryfikacji już raz wysłałem, to komu to jeszcze oni wysyłają?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Forexus Proszę, potwierdź, czy przesłałeś zdjęcie dokumentu tożsamości. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Forexus
#9 Pomysłodawca#

Po wejściu na stronę PayU jest taki komunikat: 

Potwierdzenie tożsamości

Nasz zespół weryfikuje teraz Twoje dane
O wyniku weryfikacji i odblokowaniu wypłaty środków powiadomimy Cię mailem na adres: [edytowano]

Możesz bezpiecznie zamknąć tę stronę.

Zweryfikowane miało być do 3 - ch dni, a trwa to prawie tydzień. Postęp elektroniczny idzie do przodu a Allegro się cały czas cofa wymyślając kolejne bzdury.

oznacz moderatorów

Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Dobrze się czujesz? Ja chcę kasę tak, jak to było do tej pory. To jest po pierwsze. Jeżeli jej dzisiaj nie dostanę, to idę do znajomego prawnika. Zrozumiałeś, czy mam powtórzyć?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Abraqstern przypominam, że na forum obowiązują zasady i takie zwroty jak Twój powyższy nie są tu akceptowane. Doradzam zmianę tonu wypowiedzi, kolejne takie wpisy poskutkują banem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Możecie mnie zbanować, mam 64 lata i nie pozwolę sobie na zatrzymywanie moich pieniędzy. Jeżeli tak chcesz ze mną rozmawiać, to przez moją prawniczką. I banuj sobie dowoli.

oznacz moderatorów