Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pomimo mojej prośby by nie usuwać pewnego ogłoszenia, zostało ono właśnie zdjęte ponieważ "parametr stan nie pokrywa się z aktualnym stanem przedmiotu", co jest nieprawdą. Automat konkretnie miał problem do tego, że produkt jest nowy ale w opakowaniu zastępczym.
Ostrzeżenia dostawałem już wcześniej i pisałem w tej sprawie, że parametry ustawiłem wiarygodnie (Stan "nowy" bo produkt jest nowy, a z racji braku oryginalnego opakowania ustawiłem również parametr "Stan opakowania" na "opakowanie zastępcze") oraz że po prostu nie jest wykonalne ustawienie parametrów zgodnie z panującym regulaminem, ponieważ AllegroLokalnie nie posiada stanu który usatysfakcjonowałby regulamin, czyli "Przepakowany":
Przepakowany - oznacza Towar całkowicie nowy, kompletny, nieużywany, bez jakichkolwiek wad lub defektów (np. rys, wgnieceń, minimalnych uszkodzeń), który został przepakowany
Również to oznacza że cały parametr "Stan opakowania" jest tak naprawdę bez sensu, ponieważ mimo ustawienia go zgodnie z prawdą nie jest on rozumiany ani przez regulamin, ani system weryfikujący
Narazie wystawiłem ofertę na nowo, ale bez wspominki o opakowaniu. I chciałbym móc ją uzupełnić o stan opakowania bez otrzymywania zautomatyzowanych ostrzeżeń i bezowocnego pisania z pomocą (na moją ostatnią odpowiedź nie otrzymałem odzewu, i najwyraźniej, skoro system zrobił swoje, nikt z tym nic nie zrobił).
@uniksiarz poproszę o numer oferty, o którą chodzi.
Jeżeli chodzi o konkretnię tą do której dostawałem ostrzeżenia to system ją usunął, mogę podać jedynie link na której ona była: https://allegrolokalnie.pl/o/oferta/zlacze-profibus-siemens-6es7-9720bb400xa0-nowe (jeszcze mam numer mojego zgłoszenia, jeżeli to coś da: 52952384)
Nowa oferta oferta ma numer 1f3e9158-fe87-4a37-b380-291708af5400 i jest pod https://allegrolokalnie.pl/oferta/zlacze-profibus-siemens-6es7-9720bb400xa0-nowe-2v6
@uniksiarz dziękuję. Stan "Nowy" - oznacza przedmiot całkowicie nowy, kompletny, nieużywany bez jakichkolwiek wad lub defektów (np. rys, wgnieceń, minimalnych uszkodzeń). Co więcej przedmiot znajduje się w opakowaniu, które jest oryginalne, nieotwarte i nieuszkodzone wraz z nienaruszonymi zabezpieczeniami lub identyfikatorami producenta (takimi jak plomby na pudełkach czy metki na ubraniach). Dlatego w przypadku tej oferty właściwym wyborem będzie stan "bardzo dobry". Zmień proszę także opis (adres mailowy, numer telefonu), bo te zapisy sprawią, że Twoja oferta w ogóle nie jest zgodna z naszym regulaminem.
@_HolaOla_ Jaki punkt regulaminu mówi o zakazie umieszczania danych kontaktowych w treści oferty na Allegro Lokalnie?
@komis-bell załącznik nr. 13 do regulaminu Allegro, pkt. 3.10, ust. b.,: "3.10. Ogłoszenia nie posiadają zakładek gwarancja, zwroty, o sprzedającym oraz reklamacja. Sprzedający może zamieścić przedmiotowe informacje w opisie Ogłoszenia. W Ogłoszeniu:
b) "dozwolone jest zamieszczenie danych kontaktowych Sprzedającego"
Oferta autora tego wątku to nie jest Ogłoszenie, a Ogłoszenie z opcją „Kup Teraz”.
@_HolaOla_ Tak właśnie myślałem bo rzuciłem sobie okiem na regulamin ale nadal nie widzę gdzie konkretnie w regulaminie znajduje się 'zakaz' 😁
Przepraszam, ale podobnie napisaną i równie użyteczną odpowiedź otrzymałem od wspomnianego "wsparcia", które ostatecznie nic z tym nie zrobiło.
Dlaczego mam wystawiać przedmiot nowy jako używany, mimo że sprzedawany towar jest fabrycznie nowy? Ponieważ wasza dodatkowa platforma nie jest przystosowana pod panujący regulamin? (Chciałbym w ogóle zaznaczyć, że nie znalazłem definicji stanu "bardzo dobry" w regulaminie (Sprawdzony regulamin ogólny oraz załącznik 2 (zasady wystawiania ofert) i 13 (AllegroLokalnie))
I w przypadku tego typu elementów nikt nie kupuje ich używanych, więc równie dobrze mogę po prostu go wyrzucić.
Jeszcze raz przytoczę że istnieje osobny parametr "Stan opakowania", który był ustawiony zgodnie z prawdą. Rozumiem że faktycznie on nic nie znaczy i robi wyłącznie za pułapkę na sprzedającego?
W temacie form kontaktu, cytując załącznik 2:
Z zastrzeżeniem wyjątków przewidzianych w pozostałych postanowieniach Regulaminu, dane kontaktowe należy umieścić wyłącznie w miejscach do tego przeznaczonych.
Allegrolokalnie nie posiada "przeznaczonego miejsca" na dodatkowe formy kontaktu (czyli przede wszystkim numeru telefonicznego), a koło 1/3 zapytań dot. moich aukcji jest właśnie tą drogą. Dlatego umieszczam numer telefonu w opisie, co z resztą nie tylko ja robię. Drugie że wspomniany fragment regulaminu nie zakazuje bezwarunkowo umieszczania danych kontaktowych w przypadku braku wydzielonego na nich miejsca Ponownie, regulamin jest przewidziany pod Allegro (gdzie faktycznie są na to wyznaczone pola) a nie Allegrolokalnie, które fakt-faktem jest innym tworem które powinno mieć swój własny, odrębny regulamin.
Problem "rozwiązałem", wystawiając element na konkurencyjnej platformie która przynajmniej nie ma takiego bólu czterech liter o takie pier doły...
(Cenzurowanie "pier doła"... Serio?)
Szkoda już mi czasu i tymbardziej nerwów na to wasze "wsparcie"