Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Niedawno rozpoczęłam współpracę z panią która zaoferowała pieniądze za wystawianie ogłoszeń i sprzedaż, wystawiłam ogłoszenie i sprzedało sie więc wysłałam te pieniądze do tej pani i uzyskałam wynagrodzenie lecz wydaje mi się że ta pani jeszcze nie wysłała paczki a klient pisze że jeżeli nie wyśle paczki dzisiaj to anuluje zamówienie, ja pieniędzy do zwrotu nie mam bo wysłałam tej pani tak jak sie umawialiśmy, co mam zrobić?
Prawdopodobnie zostałaś słupem, jak najszybciej przerwij tę "współpracę", bo owa pani wysłała Ci "wynagrodzenie" licząc na to, ze jeszcze coś wystawisz.
Problem taki że klient zapłacił za wszystko a ta pani nie wysłała jeszcze paczki, a ma wszystkie pieniądze ze sprzedazy i nie wiem co mam robić bo nie chce zostać obciążona za to jeżeli facet anuluje zamówienie
Niestety Ty za to wszystko odpowiadasz. Termin wysyłki został przekroczony? Gdzie znalazłaś tę "pracodawczynie"?
Skąd ja wezmę 1400 złoty? Mam 17 lat.. termin nie został przekroczony lecz klient wymaga przesyłki już dzisiaj
Co ja Ci mogę napisać.. jeśli nie oddasz pieniędzy i klient nie dostanie towaru (co się prawdopodobnie stanie) to klient dostanie od allegro odszkodowanie w tej wysokości i doliczą Ci dług 1400 do rachunku.
Możesz pisać do klienta, aby czekał do terminu wysyłki, jest jakaś niewielka szansa, że ta pani (będąca pewnie panem) coś zamówiła na aliex.. i coś tam zostanie wysłane.
Co to było za 1400 zł?
Miala na sprzedaż Iphone 14
Niestety wpakowałaś się w poważne kłopoty.
Po pierwsze musisz zwrócić środki kupującemu, bo twoja pracodawczyni na bank towaru nie wyśle.
Po drugie, masz 17 lat, więc pewnie czeka cię sprawa karna w sądzie. Niestety popełniłeś przestępstwo.
Po trzecie, udaj się do najbliższej jednostki policji, złożyć zawiadomienie i zeznania. Od tego może zależeć twój wyrok.
@pecelaNie strasz dziewczyny!! Ona nie popełniła żadnego przestępstwa. Dała się oszukać więc poniesie stratę finansową ( będzie miała kłopoty jeśli nie odda klientowi pieniedzy). Ale przestępstwo popełniła nie ona, a osoba ktora ją w to świadomie wpakowała, oszukując ją i de facto okradając, i właśnie dlatego trzeba zgłosić zawiadomienie na policji.
Niestety ale jak sprzedawała ze swojego konta, a kasa z Allegro szła na jej konto bankowe, to niestety ona popełniła przestępstwo oszusta wobec kupujących. To, że dała się oszukać innej osobie, jest co najwyższej okolicznością łagodzącą.
Ten przekręt polega głowie na tym, że w razie wpadki karnie odpowiada niczego nieświadomy słup.
Poczekaj aż kupujący anuluje zamówienie, ale oddać pieniądze musisz. Ani kupującego ani Allegro nie będzie interesowało że ich nie masz, ani że masz 17 lat. Pożycz od kogoś i oddaj. Potem udaj się na policję z danymi twojej "pracodawczyni" i dowodami na wpłatę dla niej pieniędzy ze sprzedaży, oraz dowodem że pieniądze zwróciłaś kupującemu (najlepiej przez Allegro).
Niestety to TY jesteś odpowiedzialna, bo to Twoje konto, nie twojej "pracodawczyni". To przekręt dla naiwnych. Za niewysłany towar to Ty odpowiadasz materialnie. Będziesz musiała zwrócić wpłacone przez klienta pieniądze osobiście, ze swojego konta - i zakończ natychmiast tę "współpracę" z oszustką, usuń wszystkie oferty. - pamiętaj że będziesz musiała opłacić każdy ewentualny koszt wystawiania i sprzedaży.
@Client:103006531 Jeśli sprzedałaś produkt ze swojego konta, to odpowiedzialność leży po Twojej stronie. Jeśli podejrzewasz oszustwo, zgłoś się na policję.
Pewnie jeszcze dojdzie blokada konta aby Ci w przyszłości nie przyszło handlować w nibydropie
Update: ta pani odpisała że wyślę przesyłkę w poniedziałek rano. Liczę na szczęście i kończę współpracę ;-;
@Client:103006531 ta pani, gra na zwłokę i na 99,99% nie wyśle tego telefonu, leć na policję, bo to jest stary przekręt, a jak będą mieli jej numer konta, to będą mieli trop, chyba, że kasę przelałaś blikiem
@Client:103006531 Gwarantuję Ci, że niestety ale żadna paczka nie zostanie nadana więc nie miej złudzeń.
Dogadaj się z kupującym póki masz czas i kombinuj kasę na zwrot - w przeciwnym przypadku czekają Cię całkiem spore kłopoty jak na Twój wiek.