Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam, mam pytanie sprzedałem dzisiaj przedmiot, kupujący wybrał opcję Przesyłka kurierska - przedpłata. I mam pytanie bo ja sam muszę nadać paczkę poprzez kuriera poza allegro, więc skąd allegro będzie wiedziało (pojawi się w aplikacji że paczka została nadana) że paczka została nadana. Czy muszę coś jeszcze zrobić?
@decor_zone stary Lew wszystko wytłumaczył😉 możesz dodać numer przesyłki, ale jak nie był podany adres e-mail kupującego z Allegro, to trzeba będzie wszystko odkręcać😔
Dzięki:)a jeszcze dopytam - czy jeśli w aukcjach mam swoje przesyłki inpost (nie allegroinpost) to jesli taka klient wybierze to tez w jego zamowieniu na allegro pojawi sie info,ze wyslana jesli ja faktycznie wysle ze swojego sklepu poza allegro?
czyli rozumiem,ze adres @ allegro musi być podany w momencie jak tworze wysylke ze sklepu?i potem jak nr wysylki uzupelnie w jego zamowieniu na allegro to bedzie ok!?
@decor_zone jeśli przekażesz w zamówieniu zamaskowany adres e-mail kupującego z Allegro, otrzymamy informacje o statusie tej przesyłki od przewoźnika i będziemy widzieli, że nadałeś przesyłkę.
Za pomocą importu zamówiń z Allegro do Managera Paczek InPost zaciągniesz zamówienia z metodą dostawy Allegro InPost, ale adres e-mail kupującego z Allegro możesz podać także przy innych metodach dostawy, dzięki temu otrzymamy informacje o statusach paczki.
Bardzo dziękuję za odpowiedz:)a powiedz mi jeszcze czy jesli korzystam w sklepie z inpost paczkomaty i inpost kurier to łącząc inpost z allegro muszę to robić w obydwu miejscach?
@decor_zone nie do końca rozumiem to pytanie, ale jeśli na jednym koncie Allegro udostępniasz w metodach dostawy zarówno Allegro Paczkomat InPost jak i metody kurierskie z oferty Allegro - InPost to wystarczy tylko jeden raz powiązać konto z Allegro z Managerem Paczek.
korzystam na allegro:takie mam wysyłki:
Allegro miniKurier24 InPost
Allegro miniKurier24 InPost pobranie
własna umowa:
kurier inpost
kurier inpost pobranie
inpost paczkomaty - opłata z góry
to rozumiem,że jeśli zintegruje konto z allegro z Managerem Paczek Inpost to wystarczy?
@decor_zone dla przesyłek Allegro InPost to wystarczy, będziesz mógł importować zamówienia do narzędzia przewoźnika, ale dla przesyłek na umowie własnej konieczne będzie podanie w danych kupującego zamaskowanego adresu e-mail z Allegro, abyśmy otrzymali informacje o statusie przesyłki od przewoźnika.
Dzięki bardzo:)
hejka,czyli podsumowując - jesli nawet nie polacze allegro z inpost to jesli we wszystkich zleceniach wysylek inpost umieszcze zamaskowany adres @ to allegro nt.tych wysyłek wszystko wie...czy tak?bo nie bardzo widzę sens łączenia tych kont bo ja importuje do sklepu wszystkie zamowienia allegro i tam juz ten zamaskowany adres @ jest...
Ja tylko z menedżera wysyłam więc głowy nie dam, że się nie mylę. Jednak radziłabym pilnować opłat za wysyłki na Allegro i sprawdzać czy Allegro nie dolicza Ci kosztów przesyłek, które z tego co rozumiem opłacisz w inny sposób. To ich stała taktyka przy podawaniu zamaskowanych maili. Z wieloma przewoźnikami są takie problemy. Przez menedżera i przesyłki Allegro inpost nie ma takiego problemu.
Dzięki:)wszystko trzeba niestety kontrolować:((