anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem skiny. Czy kupujący może jakoś mnie oszukać?

Client:114971811
#7 Wielbiciel#

Sprzedałem skiny fikcyjne mam nagranie ze zostało zaakceptowana i czy kupujący może jakoś mnie oszukać np napisac ze cos sie nie zgadza mam nagranie ze została zakeceptowana itp 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

az1rael
#21 Demiurg#

masz screenshooty z wysłania skinów?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Mam nagranie ze zakceptowane i ze kupiec napisal ze dostał

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

skopałeś trochę na przyszłość zrób screenshooty potwierdzające wysłanie / przekazanie albo nagraj filmik jak wysyłasz te treści... a czy ci zapłacił osobiście? zawsze może zgłosić reklamację że np czegoś nie dostał (oferty na lokalnie powinny mieć zapis o wyłączeniu rękojmi)

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wybrałem też płatność przy odbiorze 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

?a jak ma odebrać te treści elektroniczne osobiście? zrobiłeś wysyłkę? co to było skiny do csa?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Skiny do csa przez steama a wysyłka przy odbiorze zeby nie płacić

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Prosze odpisz 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

czyli wysłałeś skiny i czekasz na zapłatę z odbiorem osobistym?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak ale mnie zakblokowal na messengerze a jest platnosc przy odbiorze 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Jedyne co mam to nagranie 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  więc zostałeś oszukany i ci nie zapłaci najpierw kasa potem wysyłka. Zostaje policja art 286kk masz jakiś namiar na tego gościa? 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:114971811. Chcę się upewnić, że dobrze rozumiem przebieg zdarzeń. Wystawiłeś na Allegro Lokalnie ofertę ze skinami do gry, gdzie kupujący wybrał metodę dostawy ''Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze''. 
Zamówienie zostało przez Ciebie poprawnie zrealizowane, wysłałeś przedmiot oferty do kupującego.
Klient nie zapłacił jeszcze za zamówienie i obawiasz się, że nie ma zamiaru płacić za zrealizowany zakup?  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@MiMary tak dobrze rozumiesz... @Client:114971811 powinieneś allegro podać dane konta kupującego @MiMary podaj mu link do formularza kontaktowego mam  nadzieję że protect też obejmuje takie przypadki

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Client114971811_0-1745228215525.png

Dane usunięte pisze szkoda ze tacy ludzie się trafiają wydałem na to cale moje pieniądze 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Jestem głupi i tyle 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114971811, przykro mi, nie jesteśmy w stanie zweryfikować ustaleń między Tobą a kupującym, nie mamy wglądu w przebieg transakcji poza Allegro ani w Waszą korespondencję. 

Proponuję zgłoszenie tej sprawy na policję. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@MiMary ależ jesteście wstanie bo napisał że kupujący potwierdził odbiór skinów, są więc jakieś dane konta / osobowe czy historia korespondencji które można powiązać np potwierdzenie może być z konta kupującego przez allegro, lub z fb na dane osobowe które mogą się pokrywać z danymi konta kupującego, ewentualnie macie możliwość udostępnić dane właściciela konta allegro do wglądu policji na ich wniosek więc może poinstruuj sprzedawcę jak to ogarnąć żeby nie poszedł na komisariat jak cielę co nie wie co i jak ma zgłosić byście wydali takie dane policji / ewentualnie sprzedawcy do pozwu cywilnego za niedotrzymanie warunków umowy

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114971811, niezbędne informacje znajdziesz w tym artykule.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów