Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam allegro od 9 lat i nigdy nic nie sprzedawałam na allegro lokalnie i obawiam się że mogłam mieć stary numer konta. Sprzedałam przedmiot i został już wysłany ale nie sprawdziłam jaki miałam numer konta do wpłat i obawiam się że wpłata mogła pójść na stary numer konta, co mam zrobić w takim wypadku? Zmieniłam od razu po nadaniu paczki konto na allegro choć w strachu i z rozpędu nie sprawdziłam czy w ogóle miałam inny numer konta (co jest wielce prawdopodobne że był stary). Zrobiłam weryfikację konta ale może ona potrwać do 24h a nawet do 3dni jak zostałam poinformowana przy autoryzacji. Czy pieniądze za sprzedany przedmiot przyjdą już na nowe konto czy mogly zostać już wysłane na stary? Proszę o pomoc co w takiej sytuacji powinnam zrobić.
Jak takie konto nr jest nie aktywny to śrdoki wrócą na Allegro i dopiero wypłacisz na nowe.
Stary numer konta zamknęłam jakieś 3-4 lata temu. A co w wypadku jeśli ktoś po tak długim czasie otrzymał taki sam numer konta? To oznacza, że nigdy nie odzyskam pieniędzy?
Ale przed wpłynięciem zapłaty weryfikowałeś!b sprawdź kasę na koncie, https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji
Narazie wysłałam paczkę a wczoraj ktoś kupił przedmiot i dziś mąż mnie uświadomil żebym sprawdziła jaki mam numer konta na swoim koncie allegro. Miałam przypisaną starą kartę ktorą od razu usunełam i wprowadziłam nowe aktualne dane, przy czym była też autoryzacja nowego konta. Pierwszy raz sprzedałam coś na allegro lokalnie i myślałam, że muszę czekać aż kupujący odbierze paczkę. Z tego co tu wszyscy mi odpisują, za co bardzo dziękuję, wnioskuję że nie muszę czekać na to aż kupujący odbierze paczkę tylko mogę wypłacić wcześniej pieniądze na konto. Tylko pytanie brzmi czy muszę czekać na autoryzację/potwierdzenie że nowe konto jest już przypisane do mojego konta na allegro.
z tego co mi wiadomo numery konta nigdy nie są używane ponownie czyli nie wracają to tzw. "puli" numerów.
Bardzo dziękuję za tą informację, byłam pewna że konta które są zamykane po jakimś czasie trafiają do nowych osób i przelew za sprzedany przedmiot pójdzie do kogoś obcego i więcej nie zobaczę tych pieniędzy.
@Sylwuspa Numery kont nie wracają do obiegu - numer rachunku nawet jeśli został zamknięty to na zawsze będzie przypisany do Twoich danych.
@Sylwuspa widzę, że wpłata jest dostępna na Twoim saldzie - znajdziesz ją w zakładce Środki i historia operacji. W tym miejscu zlecisz wypłatę pieniędzy za sprzedaż, na rachunek, który zweryfikowałaś na swoim koncie. 😊
Kiedy powinnam zlecić wypłatę środków? Mianowicie chodzi o to czy powinnam poczekać na autoryzację nowego numeru konta ( zrobiłam to dzisiaj dopiero) czy jeśli już wpisałam nowy numer to nie muszę czekać na autoryzację i mogę to zrobić wcześniej tz w każdej chwili nie czekając tych 24h? A jeżeli muszę czekać na autoryzację to gdzie mogę sprawdzić że wszystko zostało zaakceptowane poprawnie i nie pójdzie gdzieś przelew w świat niewiadomo gdzie.
@Sylwuspa przypisany do konta numer rachunku do wypłat sprawdzisz w tej zakładce. Widzę, że wypłaty dla operatora PayU masz już aktywne i możesz zlecić wypłatę. Otrzymałaś od nas również maila o tytule "Twoje konto do wypłat jest aktywne" - w mailu będzie też informacja o numerze rachunku. 😊
Zleciłam wypłatę środków, więc czekam na przelew na konto. Baaaardzo bardzo dziekuję za pomoc ❤️ już myślałam że wszystko stracone.
Wszystkim chcę podziękować za tak szybkie odpowiedzi. ❤️ Stresu najadłam się co nie miara. Jeszcze raz z całego serca baaaardzo dziękuję❤️