Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Mam duży problem, wczoraj po 7 dniach kończyła się moja licytacja na allegro lokalnie, sprzedawałem sprzęt agd tzw. Lidlomixa, licytacja doszła do 1000zł, na sam koniec jedna osoba zalicytowała 2000zł i wygrała (cena nowego 1899zł). Blokując mi tym samym sprzedaż, gdyż oświadczyła że go nie zamierza zakupić.
Oczywiście straciłem innych klientów i 7 dni. Zarządałem zakupu zgodnie z tym że zgodnie z prawem po wygranej licytacji u osoby prywatnej powinna kupić. Odmówiła, poinformowałem że załatwimy sprawę drogą sądową.
I dzisiaj dostaje powiadomienie i blokadę konta:
"Twój Klient zgłosił nam, że wywierasz na nim presję, aby usunął wystawiony komentarz. Takie działania nie są zgodne ze standardami Allegro. Prosimy o ich zaprzestanie. Rozumiemy, że zależy Ci na pozytywnych opiniach, dlatego tym bardziej powinieneś zadbać o jak najlepszą jakość obsługi Klienta."
Oczywiście ani żadnego komenarza nie było ani presji (chyba nawet nie ma komentarzy na allegro lokalnie?).
Co mogę zrobić? Wysłałem już informacje o oszustwie i braku podstaw do blokady przez formularz allegro, ale zero odezwu. To kupujący powinien mieć zablokowane konto za takie działania nie ja 😞
@Client:96451802 kazałeś klientowi zapłacić 500zł rekompensaty, a to jest niezgodne z regulaminem
Ale zgodne z prawem kc wyrównanie strat za niezrealizowaną transakcję np kasy za promowanie @Client:96451802 ten twój klient założył też tu posta
Dzięki!
@N_Nitka28 wywalcie naszego forumowego dzbana na kopach Client:127721725 bo już zaczyna pyskować
Faktycznie, nie wiedziałem o tym. Ale skąd masz taką informację (jesteś z allegro)? Mój błąd, jest jakaś szansa na oblokowanie konta, niestety reagowałem nerwowo. A kupujący zgłosił fałszywie żądanie że chciałem usunięcia komentarza, komentarza nie było.
Zaraz będzie drama
Już się tam wypowiedziałem w tym temacie.
@Client:96451802 Niestety odblokowanie konta, to wyłącznie kontakt z działem bezpieczeństwa
Dorośli ludzie a zachowują się jak małe dzieci 🙉
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla
Prosiłbym o informację co mogę zrobić jeśli moje konto zostało zablokowane i dostałem upomnienie:
"Twój Klient zgłosił nam, że wywierasz na nim presję, aby usunął wystawiony komentarz. Takie działania nie są zgodne ze standardami Allegro. Prosimy o ich zaprzestanie. Rozumiemy, że zależy Ci na pozytywnych opiniach, dlatego tym bardziej powinieneś zadbać o jak najlepszą jakość obsługi Klienta."
Nie było żadnego komentarza ani nic podobnego 😞 to zemsta kienta który licytował dla jaj i nie chce kupić towaru. Nawet nie widzę tej aukcji bo mi wszystko zablokowano.
@Client:96451802 Rozumiem, że sytuacja może być frustrująca, ale sprawy dotyczące naruszeń i blokady konta obsługiwane są jedynie przez dział bezpieczeństwa. Widzę, że napisałeś już do nas. Poczekaj na odpowiedź w zgłoszeniu 46053321.
Rozumiem! Dziękuję i pozdrawiam!
buhahahah rekompensata jest zgodna z prawem, ale odstapiłem od niej bo jest niezgodna z regulaminem. Czekam na wpłatę całości przez klienta. Albo widzimy się w sądzie.