anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Użytkownik wysłał powiadomienie a allegro zablokowało mi konto.

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:96451802
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry!

Mam duży problem, wczoraj po 7 dniach kończyła się moja licytacja na allegro lokalnie, sprzedawałem sprzęt agd tzw. Lidlomixa, licytacja doszła do 1000zł, na sam koniec jedna osoba zalicytowała 2000zł i wygrała (cena nowego 1899zł). Blokując mi tym samym sprzedaż, gdyż oświadczyła że go nie zamierza zakupić.

Oczywiście straciłem innych klientów i 7 dni. Zarządałem zakupu zgodnie z tym że zgodnie z prawem po wygranej licytacji u osoby prywatnej powinna kupić. Odmówiła, poinformowałem że załatwimy sprawę drogą sądową.

I dzisiaj dostaje powiadomienie i blokadę konta:

"Twój Klient zgłosił nam, że wywierasz na nim presję, aby usunął wystawiony komentarz. Takie działania nie są zgodne ze standardami Allegro. Prosimy o ich zaprzestanie. Rozumiemy, że zależy Ci na pozytywnych opiniach, dlatego tym bardziej powinieneś zadbać o jak najlepszą jakość obsługi Klienta."

Oczywiście ani żadnego komenarza nie było ani presji (chyba nawet nie ma komentarzy na allegro lokalnie?).

Co mogę zrobić? Wysłałem już informacje o oszustwie i braku podstaw do blokady przez formularz allegro, ale zero odezwu. To kupujący powinien mieć zablokowane konto za takie działania nie ja 😞

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:96451802  kazałeś klientowi zapłacić 500zł rekompensaty, a to jest niezgodne z regulaminem

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Ale zgodne z prawem kc wyrównanie strat za niezrealizowaną transakcję np kasy za promowanie @Client:96451802 ten twój klient założył też tu posta

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Dzięki! 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 wywalcie naszego forumowego dzbana na kopach Client:127721725 bo już zaczyna pyskować 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Faktycznie, nie wiedziałem o tym. Ale skąd masz taką informację (jesteś z allegro)? Mój błąd, jest jakaś szansa na oblokowanie konta, niestety reagowałem nerwowo. A kupujący zgłosił fałszywie żądanie że chciałem usunięcia komentarza, komentarza nie było. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Zaraz będzie drama

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Już się tam wypowiedziałem w tym temacie.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:96451802  Niestety odblokowanie konta, to wyłącznie kontakt z działem bezpieczeństwa

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Dorośli ludzie a zachowują się jak małe dzieci 🙉

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla

Prosiłbym o informację co mogę zrobić jeśli moje konto zostało zablokowane i dostałem upomnienie: 

"Twój Klient zgłosił nam, że wywierasz na nim presję, aby usunął wystawiony komentarz. Takie działania nie są zgodne ze standardami Allegro. Prosimy o ich zaprzestanie. Rozumiemy, że zależy Ci na pozytywnych opiniach, dlatego tym bardziej powinieneś zadbać o jak najlepszą jakość obsługi Klienta."

Nie było żadnego komentarza ani nic podobnego 😞 to zemsta kienta który licytował dla jaj i nie chce kupić towaru. Nawet nie widzę tej aukcji bo mi wszystko zablokowano.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:96451802 Rozumiem, że sytuacja może być frustrująca, ale sprawy dotyczące naruszeń i blokady konta obsługiwane są jedynie przez dział bezpieczeństwa. Widzę, że napisałeś już do nas. Poczekaj na odpowiedź w zgłoszeniu 46053321. 

Nicol
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Rozumiem! Dziękuję i pozdrawiam!

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

buhahahah rekompensata jest zgodna z prawem, ale odstapiłem od niej bo jest niezgodna z regulaminem. Czekam na wpłatę całości przez klienta. Albo widzimy się w sądzie.

oznacz moderatorów