Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ja też dostałam i co chwile dostaje
@Natalia050112, czy mogę Cię prosić o załączenie zrzutu ekranu z taką wiadomością?
Klasyczny tzw. 'numer nigeryjski', przewaznie oferta otrzymania milionowego spadku, zakupu czegos drogiego i wyslania do Nigerii etc. Nie odpowiadac, nie podawac zadnych danych, tylko zglaszac i blokowac te konta.
Ewidentna próba wyłudzenia zgłoś go do allegro ,poczytaj sobie tu na forum jest mnóstwo podobnych tematów.
@333ULA333 Przekręt, 100 takich maili jest tu opisanych, nic nie odpisuj.
Wiadomość o tyle interesująca że dowiedziałem się że ilość kont użytkowników Allegro przekroczyła już 100 milionów.
A wiadomość w temacie to oczywiście próba oszustwa.
Nie odpisuj ,olej taką ofertę bo będziesz żałować. Próba wyłudzenia .
Odpisałam tylko pod wiadomością. Czyli na allegro. Tu też coś grozi?
Na e-maila do nich nie pisałam
@333ULA333 Przekręt, 100 takich maili jest tu opisanych, nic nie odpisuj.
@333ULA333, dzięki za wiadomość. Oba konta są już zablokowane.
Dziękuję bardzo. Chciałam to zgłosić na allegro ale nie wiedział jak to się robi
@333ULA333, nie ma za co. 😉
Jeśli otrzymasz podejrzaną wiadomość, możesz przekazać ją do Allegro przy użyciu opcji "prześlij dalej" na adres phishing@allegro.pl - każde takie zgłoszenie zostaje zweryfikowane.
Ale zagrożenie jest dopiero jak do nich się napisze na e-maila? ze swojego maila?
Ja tylko odpisałam że jest oferta dostępna w wiadomości na allegro.
Dziękuję
@333ULA333 Tu nic Ci nie grozi możesz pisać, nie odpisuj na takie maile, które są próba zakupu poza Allegro.
@333ULA333 Samo odpisanie na mail niczym w zasadzie nie grozi, co najwyżej potwierdzasz że adres mail jest wazny i można cię dalej molestować.
Niebezpieczne jest podawanie innych danych osobowych, płatnosci itp...
Dzięki
@333ULA333 Również i ja dostałem wczoraj taką wiadomość od potencjalnego kupca - ten sam adres @
@krzysiuw5 To już wiesz co robić albo inaczej czego nie robić aby sobie nie zaszkodzić.