Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@malinskadorota77 Wykazałaś się dużą mądrością, przychodząc na forum. Uchroniło Cię to przed stratą pieniędzy.
Też tak mam. A co z prowizją za sprzedaż. Gdzie to najlepiej zgłosić_
https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@malinskadorota77 Jest masę tematów na forum o przekrętach na paypala etc. (bo do tego właśnie zmierza prośba kontaktu na mejla), z reguły wystarczy użyć wyszukiwarki.
Co do 9000 zł, to wczoraj było kilka tematów o tym - jakiś komediant urządził sobie zabawę.
Dobra panowie pytanie i kończe z pytaniami 🙂
Jak zakończę aukcje z delikwentem co zalicytował u mnie na 9 koła czy dostane jego dane osobowe bądź on moje ?? Czy po próbie wpłaty dane dochodzą (samej próbie )??
Nic nie sprzedałem jeszcze na AL , nie znam tematu
malinskadorota7
Dostaje kilka juz zapytań o tablet ze zgryskiem od panów z zagranicy w celu kontaktu z nimi poza allegro itp.
Ogólnie ignoruje zawsze to i nie odpisuję.
Ale ktos zalicytował na mojej aukcji gdzie zapłaciłem za promo , sume 9k.
Szukam gdzie typa usunąć ale nie ma takiej opcji 🙂
Nie pamiętam czy bedzie prowizja czy nie , chce go usunąć ale nie moge ,
Aukcje zamknąć i nie bede sie juz bawił z wystawianiem na lokalu.
Chiałem napisać do obsługi ale nie dało sie wysłac bo pewnie śpia a serery wyłaczyli :P.
Witaj od jakiegoś czasu pisza do mnie w łamanej polszczyźnie w dodatku zalicytował jakis dowcipniś na mojej aukcji za 9000 zl
pytanie jak mam go usunąć ?
Czy jak teraz zakoncze aukcje czy dostanie moje dane osobowe bądź ja dostane jego teraz ?? Czy wykona próbe wpłaty a system wyśle dane osobowe ?? to jakaś plaga teraz z oszustwami /
Client:89777842
Client:88339829
Client:89650051
Client:89658793
i inne które próbują nigerskiego przekrętu, sprawdźcie moje wiadomości 🙂
pisać do allegro
jak pozwalają na takie zakupy to niech weryfikują Kupujących
Tak udało mi się w końcu napisać ale jak to wiadomo odpiszą po weekendzie gdzie nie będą mi już potrzebni.
@swisscom Tych tematów na forum jest już kilka, wystarczy pisać w jednym z nich, a nie zakładać kolejny.
Co do 9000 zł, to wczoraj jakiś komediant urządził sobie na AL zabawę.
Aha 🙂
Pisze w wiadomości, żeby skontaktować się z nim poprzez e-mail. Następnie wysyła fałszywe potwierdzenie przesłania pieniędzy. Proszę uważać, bo wysłanego przedmiotu już nie można odzyskać ..😤
@Client:46928197 Takich tematów jest sporo na forum - wystarczy użyć wyszukiwarki i dodać info w jednym z nich, co ułatwi znalezienie informacji kolejnym osobom.
Ja już się raz oszukałam ani pieniędzy ani towaru
Dzień dobry,
od dłuższego czasu na Allegro Lokalnie dostaję wiadomości z pytaniami o dostępność produktów od różnych użytkowników z prośbą o dalszy kontakt na maila prywatnego. Użytkownicy zawsze mają nazwę: "Client: ciąg cyfr", większość wiadomości jest po angielsku. Pierwszy raz raz odpisałam.. Czy Państwo też dostaja takie wiadomości? Czy powinnam się niepokoić? Komu to zgłosić?
Pozdrawiam serdecznie,
SandraM
@misia108c tzw. "przekręt nigeryjski". Są już setki wątków na Gadane, podobnych jak Twój 🙂
Nie reaguj w żaden sposób na te wiadomości.
@misia108c To już nie wirus, tylko zaraza.
To próba wyłudzenia towaru bez wpłaty lub próba wyłudzenia pieniędzy. Nie odpowiadaj na te wiadomości. Kupujący jeśli chce kupić, to kupuje i płaci, a nie zaczyna kombinować. Nigdy nigdzie nikomu nie wysyłaj towaru, jeśli nie widzisz wpłaty na swoim koncie bankowym lub w zakładce Allegro Finanse.
@misia108c Tak jak napisał @konto zamknięte
Niemniej jednak warto skorzystać z wyszukiwarki przed założeniem (kolejnego już) tematu, bo prawie codziennie pojawia się co najmniej jeden nowy😏
Z tymi łowami na jelenia to już tradycja na tym AL.