Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
@sadowski6 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Bardzo prosze o zablokowanie CLIENT101162877, juz wczoraj zgłaszałam , dzisiaj znowu prosi o kontakt przez maila . Pozdrawiam
Szanowni Państwo, dalej jestem atakowana przez CLIENT 101162877, za każdym razem prosi o kontakt przez maila, i za każdym razem podaje innego maila . Przy CLIENT zmieniają sie cyfry, juz zgłaszałam wczoraj , dzisiaj sytuacja sie powtarza. Bardzo prosze o sprawdzenie tego kupującego
@inka2799 Dziękujemy za zgłoszenie. Zajmiemy się tą sprawą.
Oszustwo nigeryjskie , dzisiaj atakuje mnie kupujący CLIENT 101220196 i prosili prywatny kontakt , przez maila anthonybetty6611@gmail.com
@inka2799 Dziękuję, zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry,
"kupujący "dndorcas001@gmail.com
treść :czy nadal jest na sprzedaż, proszę o kontakt na mój e-mail (dndorcas001@gmail.com)
Dzień dobry, otrzymałem godzinę temu wiadomość o poniższej treści:
Zachowaj czujność, gdy kupujący:
Masa tego: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/nigeryjski-przekr%C4%99t/td-p/... zgłoś zablokują konto.
@Rodimus_Prime Dziękujemy za zgłoszenie. Konto jest już zablokowane.
Witam, jestem atakowana przez kupującego CLIENT 101139387, 101092485, 101147054, zakupem telefonu i prosi o wysyłkę raz do Francji innym razem do Londynu . Prosze o sprawdzenie tego dziwnego kupującego .
Mam dokładnie tego samego delikwenta , prosi o wysyłkę raz do Francji , a innym razem do Londynu . Uważajcie , to oszustwo nigeryjskie
@inka2799 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy podane przez Ciebie konta.
Dokładnie , teraz mnie atakuje od dwóch dni. Uważajcie na CLIENT101162877, za każdym razem zmieniają sie cyfry przy CLIENT
Client:101140370
@Qube-pl Wskazane konto jest już zablokowane.
@inka2799 Zablokowaliśmy również wskazane przez Ciebie konto.
a tu nastepny przykład ja po prostu odpisuję bezpośrednio pod pytaniem
skopiowałem zobaczcie sami
@ahab201 Dziękuję, czy możesz mi podać login lub ID tego użytkownika?
CLIENT101110828, za każdym razem sa inne cyfry, prosze uważać na CLIENT kupujący + inne cyfry. Jest bardzo natrętny. Prosi o nr tel i maila. Polecam obejrzec filmik na YouTube , Oskar oszukany przez mafie nigeryjska. Warto obejrzec