Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
ja, dostalam dzis to
Ja dostałam w języku polskim, podejrzewam że też oszust, ale wolałabym się upewnić
Dużo takich jest pisane w nocy co oznacza że na 99% z innego kraju
Właśnie dostałem ------------>
Witam. Czy ten przedmiot jest nadal dostępny w sprzedaży? Czy cena podlega negocjacji? Uprzejmie odpowiedzieć bezpośrednio na mój e-mail tylko na.......( alicese40@gmail.com ) Dziękuję za zrozumienie. Pozdrawiam.
Dzisiaj też dostałam podejrzana wiadomość od
Client:90583086
KUPUJĄCY
Do you still have this guitar for sale? kindly get back to me at my personal email (judiththomp00@yahoo.com) for further conversation.
Do kosza i już.
Również miałem dzisiaj próbę naciągnięcia
I kolejna postać z marca
@migdallus dziękuję za Twoje zgłoszenia! Konta zostały zablokowane.
@0skar, dzięki za zgłoszenie. To konto jest już zablokowane.
Kolejny złodziej:
Client:101891322
Cześć, czy ta reklama jest nadal dostępna? jeśli tak to uprzejmie wróć do mnie na soniaszukala@gmail.com po więcej rozmów.Dziękuję i pozdrawiam. uważny na twoją odpowiedź.
Blokujcie dziadów bezlitośnie 😉
Tutaj kolejny raz w moim przypadku: soniaszukala@gmail.com
@Drivespeed, to konto jest już zablokowane.
ten soniaszukala@gmail.com nadal nie jest zablokowany bo dziś dostałem z tego konta wiadomość
Poprosiłbym o zablokowanie oszusta. Pozdrawiam
@piotrmix2016, to konto jest już zablokowane, dzięki za wiadomość!
Hej.
Właśnie otrzymałem wiadomość od Client:88536518
"Do you still have this item for sale? kindly get back to me at my personal email (belrosealan@gmail.com) for further conversation."
Pozdrawiam,
Konrad
Jeżeli nie ma w treści wiadomości ani słowa o przedmiocie, pisz że żadnych PayPali.
Chyba, że zapytasz o jaki przedmiot chodzi 😄
Chyba nie wszystkie bo dziś dostałem takie zapytanie.
Client:92745964
czy nadal masz go na sprzedaż, uprzejmie skontaktuj się ze mną na mój e-mail (kcapgab@gmail.com) w celu dalszej rozmowy
dzisiaj, 04:59
i takie:
Waltham4
KUPUJĄCY
Hello Am really interested in buying this Item from you ,if the Advert is still vaild kindly get back to me at (eltmanwaltham@gmail.com) for more conversation Best Regard Eltman
i jeszcze kilka innych 🙂
Client:90169122
KUPUJĄCY
Client:90506165
KUPUJĄCY
Client:91133754
KUPUJĄCY
Client:91234180
KUPUJĄCY
Client:91682270
KUPUJĄCY