Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
Licytację wygrała osoba, która napisała do mnie po angielsku prosząc o zakończenie drugiej aukcji w której też bierze udział. Nie są to potężne kwoty, ale sytuacja wydaje się dziwna. Ignorować?
@sonia91, zamieścisz proszę zrzut ekranu z wiadomością, która Cię zaniepokoiła?
Nie mam problemu ze zrozumieniem wiadomości, ale coś tu nie gra. Możecie sprawdzić, czy kupujący jest zweryfikowany lub prowadził wcześniej normalne transakcje?
@sonia91, poprosiłam odpowiedni zespół o weryfikację. To konto nie wzbudza naszych podejrzeń. 🙂
wyślij mi wiadomość na moją pocztę (sl6897359 @ gmail .com), jeśli nadal jest na sprzedaż
Client:101702799
KUPUJĄCY
"napisz do mnie na:tomwill3948384858484933964 @ gmail .co m:kupuję ten przedmiot"
Ostrzegam również przed kontaktem na whatsapp .
@kufel_m dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Client:82713116 dziękuję za ostrzeżenie, czy znasz login na Allegro osoby, która pisała do Ciebie na whatsapp?
Od ponad 2tygodni dzien w dzien dostaje mail podajacy się za Allegro o wygranie w loterii cotygodniowej w szczegolach wiadomosci podany jest taki mail : info@vizokajil.com. Wygrana samsunga s21 nalezy niby tylko zaplacic 2zł za ubezpieczenie.
TO OSZUSTWO, zostawiam ich mail może zapobiegnie to próbie wyłudzenia danych innych osób.
@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Pozdrawiam MK
@Client:96256358 dziękujemy za ostrzeżenie! Czy mogę poprosić Cię o przesłanie jednego z tych e-maili za pomocą funkcji "przekaż dalej" na adres phishing@allegro.pl? Po wysłaniu możesz dodać tego nadawcę do listy spamerów, żeby już nie otrzymywać takich wiadomości.
Witam,
da się sprawdzić tego osobnika?
Czy nadal masz swój przedmiot dostepny w sprzedazy, jesli tak, odpowiedz na moje osobiste email: berndkesslerbernd@gmail.com
Client:102089519
Codziennie dostaję wiadomości z tym mailem z różnych kont. To że to oszustwo to raczej logiczne ale czy można te konta zablokować?
Treść wiadomości:
"Czy nadal masz swój przedmiot dostepny w sprzedazy, jesli tak, odpowiedz na moje osobiste email: berndkesslerbernd@gmail.com"
Dostałem to od:
Client:102089519
Client:102071724
Client:102053270
Client:102034916
Client:102048848
Client:102010461
Client:101964279
Ponadto podobne treści z kont:
Client:102052547
Client:101863270
@kamyk232 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Wszystkie wskazane przez Ciebie konta zostały zablokowane.
@Tobi dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Client:49616268 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy wskazane konto.
102107174 id konta wyłudzanie danych - spam
@nook19 bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie! Konto zostało zablokowane.
Kolejne konto pod które podszywa się osoba z tym samym e-maile i prosi o kontakt:
konto: Client:102297168
e-mail: berndkesslerbernd@gmail.com