Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
@lowelana Dziękuję za zgłoszenie. Zweryfikujemy i zablokujemy to konto.
@buli698 Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
Proszę o weryfikację, ponieważ jest to chyba kolejna próba wyłudzenia danych
@Client:70309108 Dzięki za zgłoszenie! Konto zostanie zablokowane.
Cześć, wystawiłem przedmiot i napisały do mnie 2 osoby o to aby podać email. Drugi klient to 103653836. Nie chcę podawać screna drugiej osoby, ale wysłała mi swojego maila 😂
@vieri_ns Dzięki za zgłoszenie. Zablokowaliśmy oba konta.
Witam,
Zgłosił się do mnie niejaki Kuda James. Zainteresowany zakupem mebli. Wysyłka do Szkocji, ale prześle mi kasę z której ja mam zapłacić firmie spedycyjnej. Tylko, że przyszła instrukcja aby płacić przez jakąś stronę internetową w dolarach Nigeryjskich. I facet załatwia wszystko mailem jakimś łamanym językiem z tłumacza google chyba.
Co z tym zrobić?
@Marcin_1974 To znany od dawna przekręt. Niczego nie płać, bo stracisz pieniądze lub towar bez wpłaty.
@Marcin_1974 dobrze, że zachowałeś czujność i napisałeś do nas. Jeśli wchodziłeś na przesłąne przez niego linki lub podawałeś dane to przeskanuj proszę komputer programem antywirusowym i zmień hasła. Jeśli nie, to samo podanie e-maila i nawiązanie kontaktu nie przynosi konsekwencji. Potwierdzam, że nie była to uczciwa osoba, a konto już zostało przez nas zablokowane.
client:103764716
Client:103791655
Prosi o podanie adresu email
Nie podawaj możesz zostać oszukany.
@mjtadb2, @silentd333 - te konta są już zablokowane. Dzięki za sygnał. 🙂
Ksaasd również prosi o mail
@mjtadb2, konto jest już zablokowane. 🙂
Użytkownik Kilasdwa również prosi o mail
@mjtadb2, zablokowany. 🙂