Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
Mnie prosili o adres e-mail ale nie mogę wkeic zrzutów ekranu, od 4 różnych klientów z numerem...
Mnie dziś poproszono o nr WhatsApp
client: 104521041
Następny oszust
@-apollo- Dziękuję za zgłoszenie. To konto jest już zablokowane.
Witam:
To jakiś następny?:
"Witam Czy nadal masz swój przedmiot sprzedaży? czy cena jest do negocjacji? wróć do mnie @..... fitzesteve201@gmail.com"
@btech Niestety tak. Już zablokowany. Dziękuję za zgłoszenie.
Zgłaszam kolejnego pajaca:
@chrisk_89, dzięki. Zablokowaliśmy to konto. 🙂
@mr_oma - na moim koncie ruch jak na Marszałkowskiej...
czy to oszust? e-mail podałem, ale coś mnie tknęło i zacząłem węszyć. póki co nie otrzymałem żadnej wiadomości na skrzynkę email.
@immanuel19 Cześć 🙂 na przyszłość pamiętaj, żeby nie podawać adresu mejlowego. Nie martw się, jeśli będziesz ostrożny, to nic złego się nie stanie. Prawdopodobnie teraz na Twoją skrzynkę mejlową otrzymasz wiadomość przypominającą wiadomość od Allegro. Będzie tam link zachęcający do zalogowania się w banku. Nie klikaj proszę w żadne linki nieznanego pochodzenia 🙂
dziękuję za odpowiedź 🙂
poczekam na rozwój wypadków i zobaczę co się wydarzy.
być może e-maile są również sprzedawane do baz danych i potem otrzymujemy SPAM.
niepotrzebnie podawałem 😕
@chrisk_89 Dziękuję za zgłoszenie, konto zostanie zablokowane. 🙂
Nie odpuszczają. "Kolega ze Zgierza" prosi o mail do opcji kup teraz 😂
@chrisk_89 Dziękuję za zgłoszenie, na tym koncie doszło do włamania, ale już je zabezpieczyliśmy.
@mr_oma - mam kolejnego - od razu skok na dwa ogłoszenia:
@chrisk_89 Dziękuję za zgłoszenie, zabezpieczymy to konto. 🙂
@ko_alka - mam następnych "kubusiów" 😕
@chrisk_89, zablokowaliśmy te konta. 🙂