Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
Witam,
kolejne konto do zablokowania:
Client:99149935
"czy nadal jest na sprzedaż, uprzejmie skontaktuj się ze mną pod adresem (ea5978430@gmail.com)"
Pozdrawiam 🙂
@Gordon-Freeman, przekazałam Twoje zgłoszenie w odpowiednie ręce. Dzięki za czujność! 🙂
witam, dzień dobry, czy ten przedmiot jest nadal dostępny w sprzedaży, wyślij mi e-mail na adres (ea5978430@gmail.com)
Potwierdzam konto do zablokowania, podejrzane wiadomości .
ea5978430@gmail.com
@Progers W naszym systemie nie ma konta zrejestrowanego na ten adres mailowy, czy posiadasz numer jego ID lub login?
Cześć,
można go zablokować?
@tuzajac dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
PROSZĘ O ZABLOKOWANIE KONTA - próba wyłudzenia
PROSZĘ O ZABLOKOWANIE KONTA - próba wyłudzenia
Prosze uważać , to mafia nigeryjska, mnie tez ta sama osoba jovita mirabel + 15039856863, atakuje o sprzedaż , proponuje kontakt przez prywatny mail . Proponuje obejrzec film na YouTube Nigeryjskie problemy - dramatyczne transakcje-oszustwo na Allegro lokalnie. WARTO obejrzec, ku przestrodze. Maha kilkanaście kont
@bozenamartag @inka2799 dziękuję za Wasze zgłoszenia! Zablokowaliśmy podane konta.
Dziękuje , ale oni codziennie maja inne konta i podają inne maile do kontaktu.
zgłaszam konto:
Witam,
Również dostaję od niego wiadomości
Hej, ja właśnie dostałam taką wiadomość
Hello, is this wedding dress still available? If yes text me at my personal email (orlosjoanna10@gmail.com) or text me on Telegram Chat (+1 484-272-2991) for further conversation.
Odpisałam na maila,ale to chyba jakiś fejk?
@Shineeee20 Tak, przesyłaj takie wiadomości na phishing@allegro.pl
Temat aktualny od lat i nic z tym Allegro nie robi. Przecież kupujący nakłania sprzedającego na sprzedaż poza allegro unikając prowizji. A tak z tym walczy (słusznie) szanowne Allegro.pl
Mnóstwo jest tego typu loginów z takim zapytaniem. Kręcą lody na oszustwie polegającym miedzy innymi na wkręceniu sprzedającego na opłatę za drogi transport fikcyjnej firmie. Ale nie ze mną te numery Bruner. Pozdrawiam
Kolejna próba oszustwa - poprzez ten login:
Client:99203340
czy nadal jest na sprzedaż, proszę o kontakt na mój adres e-mail (ea5978430@gmail.com) w celu dalszej rozmowy
@RatujemyLudzi zgłoś na mejla 🙂 niech się pomęczą z nowymi kontami 😉