Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
Client:98669803
treść wiadomości: czy dalej masz to na sprzedaż? Proszę o kontakt na mój osobisty adres e-mail (agnieszkaolinska0@gmail.com) w celu dalszej rozmowy.
@Agaska5 dziękuję za Twoje zgłoszenia! Zablokowaliśmy podane przez Ciebie konta.
Client:100246627
KUPUJĄCY
Witaj Sprzedawco, Czy nadal masz go na sprzedaż i jaka jest ostatnia cena? Odpowiedz mi natychmiast na mój prywatny adres e-mail (ristimakiantti4@gmail.com) Dzięki.
To samo dostałem dzisiaj, tylko całość po angielsku 🤣
UWAGA OSZUST z zagranicy zarejestrowany legalnie na Allegro:
Client:100246627
KUPUJĄCY
Witaj Sprzedawco, Czy nadal masz go na sprzedaż i jaka jest ostatnia cena? Odpowiedz mi natychmiast na mój prywatny adres e-mail (ristimakiantti4@gmail.com) Dzięki
@salamon75 Dziękuję, zablokowaliśmy już to konto.
UWAGA OSZUST piszący łamaną polszczyzną z zagranicy zarejestrowany legalnie na Allegro:
Client:100402722
KUPUJĄCY
Cześć, czy nadal masz go na sprzedaż i ile chcesz go sprzedać jako ostatni? Proszę o odpowiedź bezpośrednio na mój adres e-mail (laurimaeterje12@gmail.com), aby uzyskać szybką odpowiedź. Dzięki
@salamon75 dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy to konto.
Witam znowu ten sam mail laurimaeterje12@gmail.com
tym razem jako Client:100596929
Dzień dobry,
otrzymałem dzisiaj identyczną wiadomość z identycznym adresem email.
"Cześć, czy nadal masz go na sprzedaż i ile chcesz go sprzedać jako ostatni? Proszę o odpowiedź bezpośrednio na mój adres e-mail (laurimaeterje12@gmail.com), aby uzyskać szybką odpowiedź. Dzięki"
Wiadomość otrzymałem od Client:100670423, także pojawił się jako inny użytkownik.
Pozdrawiam
@Client:81889929 @ultramarine Dziękuję Wam za informację, zablokowaliśmy już te konta w naszym systemie.
Dziś do mnie pisał z nowego konta proszę o zablokowanie serwery z Rosji
@dpydzinski, dzięki za sygnał - to konto jest już zablokowane.
Jakiś dziwny ktoś piszę wiadomości Joshuabard822@gmail.com
To na pewno oszustwo. Nie klikaj w żadne linki i nie wysyłaj towaru.
Dziękuję za informację
Pozdrawiam
@CarlosElpaso1 tak, nie wchodź w przesyłane linki i nie wysyłaj towaru. Czy możesz podać login, z którego pisze do Ciebie ta osoba?
Client:98696934
@CarlosElpaso1 bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie, to konto jest zablokowane.