Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
Tylko z mojej ciekawości chciałem zobaczyć co ten ktoś będzie mi wypisywał/jak będzie motywował swoj plan-niecny cel
Pozdrawiam
Ahab201
Co jest dziwne do Tych osób nie dociera to że bez wcześniejszej zapłaty mogą tylko pomarzyć o tych rzeczach-po pewnym czasie robią się takie rzeczy męczące- i ,, Upierdliwe,,-przepraszam za wyrażenie, tu chodzi mi o korespondencje
Pozdrawiam
Ahab201
Client:100901237
Cześć, czy nadal masz go na sprzedaż i ile chcesz go sprzedać jako ostatni? Proszę o odpowiedź bezpośrednio na mój adres e-mail (laurimaeterje12@gmail.com), aby uzyskać szybką odpowiedź. Dzięki
Dzisiaj otrzymałem taką wiadomość..
@AHTIS dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto zostało zablokowane.
@Client:48832421 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Proszę o zablokowanie.
@Bart1k998, dzięki za wiadomość. Konto jest już zablokowane. 🙂
Otrzymałem następującą wiadomość w sprawie skutera, który sprzedaję:
Client:100918761
KUPUJĄCY
Witam, czy ten motocykl jest nadal dostępny? Jeśli tak, napisz do mnie na mój adres e-mail (paulina.sebastian94@yahoo.com) lub na czacie Telegram (+1 484-272-2991) w celu dalszej rozmowy.
Niestety zanim zorientowałem się, że to oszustwo wysłałem swój adres, gdzie można obejrzeć skuter.
Proszę o zablokowanie tego kupującego.
@Pawel_Gawel Dziękujemy, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
Witam, 3 konta do zablokowania:
100692592 100921536 100928676
@wierzba68 Dziękujemy. Zablokowaliśmy wskazane konta.
Prośba o zablokowanie kont:
Nazywam się Bobretzky Jürgen, Client: 100760496 - kupujący
Chciałbym wiedzieć, czy Twój przedmiot nadal jest nienaruszony, jeśli tak, skontaktuj się ze mną na mój osobisty e-mail w celu omówienia prywatnych negocjacji ..... (bobretzkyjurgen1966@gmail.com)
Client: 101025323 - kupujący
Witam, czy nadal masz to na sprzedaż? odpowiedz mi na mój e-mail (berrywalker35@gmail.com)
Client: 101008273 - kupujący
Witam, czy nadal masz to na sprzedaż? odpowiedz mi na mój e-mail (berrywalker668@gmail.com)
@klemensteno dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy te konta.
Bobretzky Jürgen pisał ten ze mną.
Chyba jednak działają dalej.
Dzisiaj skromny jubileusz tj. piąta próba oszukania mnie przy sprzedaży pianina (trzecia na Allegro Lokalnie). Poniżej nowi bohaterowie
“Witam, czy ta klawiatura jest nadal dostępna? Jeśli tak, napisz do mnie na mój e-mail (paulina.sebastian94@yahoo.com) lub na Telegram Chat (+1 484-272-2991) w celu dalszej rozmowy.”
Urzekło mnie słowo "klawiatura" wytworzone przez translator🤣🤣, a może to właśnie fachowy slang następców Chopina🤔? Owy paulina.sebastian mają szerokie zainteresowania, bo na innym ogłoszeniu chcą kupić....szafę, pewnie z wysyłką do Nigerii za 3 tys. bo tam bida🤷:płeć_męska:
@Finalmen, czy mogę Cię prosić o zrzut ekranu z taką wiadomością lub login? Adres mailowy wskazany w treści, którą tu podałeś, nie jest przypisany do żadnego konta Allegro.
Proszę
Zablokowane aby na pewno??
Witam, czy ta klawiatura jest nadal dostępna? Jeśli tak, napisz do mnie na mój e-mail (paulina.sebastian94@yahoo.com) lub na Telegram Chat (+1 484-272-2991) w celu dalszej rozmowy.
Nie podałem adresu bo trafiłem na tą rozmowę.
Proszę o zablokowanie kupującego.