Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
Ktoś już zgłaszał przekręt na rower na AG. Pewnie chodzi o zakup poza allegro
Napisz tutaj Otrzymałem propozycję sprzedaży poza Allegro
po sprawdzeniu zablokują konto tego użytkownika
Ja dostałem właśnie coś takiego.
@gree3 Zablokowaliśmy wskazane konto.
Witam, jestem zainteresowany kupnem tego przedmiotu od ciebie, czy nadal masz go na sprzedaż, uprzejmie skontaktuj się ze mną pod adresem (aramitawalker07@yahoo.com) w celu dalszej rozmowy. Przepraszam, pracuję jako kapitan statku i jestem na długim podróż mam tylko dostęp do poczty.
Client:88637615
Typowy śpiew kogoś kto chce oskubać potencjalnego sprzedawcę. Zgłoś bezpośrednio do allegro to ewidentna próba wyłudzenia.
Takie bajki to może śpiewać swoim majtkom na swojej łajbie ale tu to to jest temat znany i każdemu powinna się zaświecić lampka rozsądku .
@EURO-SERWIS1 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dobry wieczór,
Temat się powtarza z kolejnego konta.
Proszę o blokadę użytkownika.
@ziemen89 czy możesz podać login osoby, która wysłała do Ciebie podejrzaną wiadomość?
Czy nadal masz na sprzedaż? Odpowiedz mi z powrotem na adres obarzanekmaria371@gmail.com. Czekaj na wiadomość e-mail z odpowiedzią. Pani Obarzanek Maria
Client:101332802
KUPUJĄCY
@EURO-SERWIS1 dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam, widziałem Twoje ogłoszenie na allegrolokalnie.pl,
czy nadal masz ten produkt na sprzedaż, skontaktuj się ze mną na mój email aramitawalker07@yahoo.com
w celu dalszej rozmowy
Client:98239021
KUPUJĄCY
@mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ wasz filtr pozaofertowy nie działa
@EURO-SERWIS1 to konto również zablokowaliśmy. Napisz proszę kiedy otrzymałeś te wiadomości?
Jestem zainteresowany natychmiastowym zakupem tego produktu... odpowiedz mi na e-mail: tomwill3948384858484933964@gmail.com i am interested in immediately purchase of this item... reply me to this my email: tomwill3948384858484933964@gmail.com
@EURO-SERWIS1 dziekuję za Twoje zgłoszenie, już zablokowaliśmy to konto. Czy możesz napisać kiedy otrzymałeś wiadomość od tej osoby?
Przestrzegam przed tym kupującym, próbuje wyłudzić numer konta