Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jak już zdążyłem się zorientować nie jestem pierwszą osobą z tym problemem. Zmieniłem sposób wypłaty za konto Revolut ( od razu zaznaczam konto zagraniczne ) i od 30 października czekam na aktywację wypłat.
2 listopada otrzymałem zwrot wpłaty rejestracyjne z systemu PayU a na koncie Allegro nadal wypłaty widnieją jako NIEAKTYWNE. Moje pytanie jest następujące Kto i na co czeka ?
Skoro wpłata rejestracyjna wróciła to czy weryfikacja jest zaakceptowana czy odrzucona, bo brak jest jakiejkolwiek informacji ze strony PayU jak i Allegro
A dane są zgodne? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dane są zgodne
w przypadku każdego innego podmiotu zwrot przelewu weryfikacyjnego jest równoznaczne z potwierdzeniem danych do wypłaty.
Tylko PayU z znanych tylko sobie powodów nie trzyma się tych standardów.
Skoro przelew wrócił na moje konto z potwierdzeniem od PayU to jest dla mnie jednoznaczne z potwierdzeniem danych ( nie otrzymałem żadnej informacji od PayU że tak nie jest )
W związku z Powyższym proszę o interwencje u operatora PayU aby aktywował wypłaty lub wyjaśnił swoje postepowanie
@MANNX czy wygenerowałeś potwierdzenie, o które prosiłam Cię wcześniej w tym wątku?
mam potwierdzenie
zarówno moje jak i PayU
I co dalej ?
@MANNX Prześlij je proszę na adres spolecznosc@allegro.pl i dodaj również link do bieżącego wątku.
Wszystko wysłane do was.
I znów cisza
@MANNX przykro mi, ale nie otrzymałyśmy wiadomości od Ciebie. Czy możesz przesłać ją ponownie na adres spolecznosc@allegro.pl?
potwierdzenia wysłane ponownie
pierwszy raz wasz serwer odrzucił wiadomość
@MANNX nic nie przyszło również teraz 😞 Sprawdź proszę, czy np. w adresie e-mailowym nie wkradła się jakaś literówka?
adres jest kopiowany , więc nie ma mowy o pomyłce
wiadomości wychodzą ode mnie z waszą skrzynka jest problem
wysłałem 3 raz przed chwilą
proszę sprawdzić
@MANNX wciąż nic nie przyszło 😞
Prześlij proszę to potwierdzenie za pomocą tego formularza i opisz proszę na czym, polega problem. Gdy wybierzesz kontakt e-mailowy będziesz miał możliwość załączenia pliku.
Mam pytanie czy ta osoba tylko ma problem z zweryfikowanie wypłat przez revolut czy to pojedynczy przypadek i powinno wszystkim działać i czy jak zweryfikuje konto do sprzedaży przez revolut to już będę miał potwierdzone wypłaty na te konto revolut jak to było z innymi bankami?
ja też mam z tym problem. To jakaś kpina.
@Cosmetiklove problem polega na tym, że aby wypłaty na Revoluta były możliwe, konieczne jest wykonanie przelewu z konta o początku LT, tego samego, który jest ustawiony w zakładce Ustawienia wypłat. Aby to się udało, przelew powinie zostać wykonany w euro.
W tym wątku znajdziesz szczegółowe informacje jak to zrobić.
Środki nie mogą zostać przeksięgowane na Twoje inne konto. Możesz więc albo wykonać przelew w euro z konta LT, albo poprosić w sprawie nr 50076834 o ponowne anulowanie wniosku i zmianę ustawień na polski bank i wykonanie przelewu weryfikacyjnego z tego konta.
Zrobiłam przelew weryfikacyjny dla p24.
Ale nie widzę nigdzie danych do przelewu PayU. Gdzie ich szukać? Pisałam maile, bezskutecznie. A nie mam już ani ochoty ani czasu czekać aż ten temat zostanie domknięty.
@Cosmetiklove dane do przelewu powinny być widoczne w zakładce Ustawienia wypłat w części dla operatora PayU. Jeśli ich tam nie widzisz to prześlij proszę zrzut ekranu w korespondencji e-mail, którą z nami prowadzisz.
Wysłałam. Proszę żeby ktoś zajął się tą sprawą do końca. Dostaję jakieś szczątkowe informacje. Tracę niedzielę na stres i nerwy. Proszenie o dane do przelewu w 3 wiadomościach i to bez odzewu to już przesada.
Kolejny dzień czekania. Po konsultacjach z p24 okazało się że nie dostali od Allegro wniosku o akceptację rachunku… a mi wciskacie kit że to po stronie operatora leży teraz kwestia aktywacji rachunku. To jest jakiś skandal.
niech ktoś się za to weźmie porządnie albo gdzieś to zgłoszę bo to jest nienormalne żeby człowiek nie mógł wypłacić swoich pieniędzy przez widzi mi się Allegro.
@Cosmetiklove, dane do przelewu dla PayU nie będą widoczne na potwierdzeniu przelewu do Przelewy24, które zamieściłaś w korespondecji e-mailowej.
Wejdź w zakładkę [Ustawienia wypłat] i kliknij link "przejdź do PayU" (poniżej zrzut ekranu) i tutaj również musisz przelew wykonać w euro, żeby został zaksięgowany z konta Revolut LT.