Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od prawie 17 lat jestem osobą, która jedynie była osobą kupująca. W dniu dzisiejszym wystawiłam pierwszą rzecz na Allegro Lokalnie. Może zadam teraz głupie/banalne pytanie- jeśli ktoś dokona zakupu w jaki sposób ja otrzymam pieniądze za sprzedaną rzecz (pomniejszoną o te 7.9%- jeśli dobrze pamiętam). Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Będą na koncie allegro plus przyjdzie email o sprzedaży i dane do wysyłki. Nie ma porwierdzeń lofowań ani kodów qr to wałki ewentualnie mideratirki ci tu na forum potwierdzą
Będą na jakimś koncie Allegro plus, tak? Aaaa... co dalej z tymi pieniędzmi z tego Allegro plus?- chciałabym mieć pieniądze na koncie swojego banku, a nie gdzieś na Allegro. Natomiast tego "Nie ma porwierdzeń lofowań ani kodów qr to wałki ewentualnie mideratirki ci tu na forum potwierdzą"- to nie zrozumiałam nic z tego.
Pozdrawiam,
@wiEsiUniA_03 Będą tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji
a tak śrdoki wypłacisz, zrób to już teraz nie czekaj: https://help.allegro.com/sell/pl/c/konto-do-wyplat
Dostaniesz całą kwotę, a 1.03.2025 dostaniesz mejla z linkiem do zapłaty tych 7,9%
W jaki sposób dostanę całą kwotę skoro nie kojarzę abym podawała kiedykolwiek, jakichkolwiek danych swoich bankowych?
1. zwrot pieniędzy na konto: będziesz musiała się zweryfikować, potwierdzić Alegro, że Ty to Ty i Twoje konto bankowe jest Twoje. To czasem jest męczące, ale zapewnia Tobie bezpieczeństwo Twoich pieniędzy.
2. oszuści będą próbowali Cię okraść, przysyłając maile, że musisz się do swojego banku zalogować, żeby potwierdzić, sprzedaż (+ jakiś link do fałszywej strony), albo dostaniesz kod QR, żeby go zeskanować. To będą próby oszustwa, uważaj (o tym pisał @az1rael , ale za bardzo skrócił).
Po udanej sprzedaży dostaniesz maila od Allegro, że sprzedane i będzie info na stronie Allegro./Allegro Lokalnie.
Pytaj dalej, jeżeli coś jest dla Ciebie niejasne.
Dziękuję za wcześniejsza odpowiedź 👍 Puki co właśnie podałam swoje dane i w kwocie 1.01,- dokonałam płatności BLIKiem potwierdzając ze swojego konta/aplikacji. Teraz mam rozumieć że mam czekać cierpliwie aż Allegro mnie zweryfikuje i tą kwotę 1.01,- przeleje z powrotem na konto bankowe i wtedy tam zmieni się że mogę dokonywać wypłat z Allegro za ewentualną sprzedaną rzecz na konto swojego banku- dobrze rozumuje? Jeszcze jedno pytanie nasuwa misie- jest potrzeba ta aplikacja Allegro Lokalnie czy na zwykłej aplikacji Allegro (ktora tylko posiadam zainstalowaną) można tak naprawdę wszystko ogarnąć- od wystawienia rzeczy, do przelania pieniędzy na konto osobiste za sprzedaż?
Pozdrawiam,
@wiEsiUniA_03 to są dwa różne allegra zwykłe jest dla przedsiębiorców a lokalnie dla osób prywatnych sprzedających z przypadku
Można jeszcze (choć nie jest to wymógł) ustawić sposób wypłaty otrzymanych za sprzedaż pieniędzy. Jedna opcja to automat (raz dziennie rano zrobi wypłatę z subkonta alegro na zdefiniowane konto osobiste) druga to wypłata na "żądanie". W zakładce "Rozliczenia" otwiera się "Zobacz historię i wypłać środki" i zleca się wypłatę. W tym wypadku "teoretycznie" pieniądze ze sprzedaży mogą być trochę szybciej na Twoim koncie.
Dziękuję za podpowiedź. Puki co- jeszcze nic się nie sprzedało. Jedynie przelew weryfikacyjną w kwocie 1.01,- wrócił na moje konto po ok. 24 godzinach- chyba to znak iż zostałam pozytywnie zweryfikowana przez bank. Czy muszę instalować nową aplikację pt. Allegro Lokalnie czy całą sprzedaż można przeprowadzić na zwykłej aplikacji- zwykłego Allegro? Wystawić rzeczy- jak widzę można na zwykłym Allegro. Ale czy całą transakcję sprzedażowe da się dopełnić czy potrzebana jest już do tego aplikacja- Allegro Lokalnie? Pozdrawiam,