Dzień dobry. Klient po zakupie się rozmyślił i zdecydował na odbiór osobisty. Nie wygenerowałem jeszcze kodu do paczkomatu. Czy da się to jeszcze odkręcić z poziomu administracji systemu?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@eMTe2005 nie da się, musi anulować i kupić ponownie
@KOGIEL_T a po co anulować? jak kupujący napisze emila, że chce odebrać osobiście, to @eMTe2005 zgłosi to do Allegro, żeby wyłączyli mu transakcję ze statystyk i pokaże tego emila. A towar wyda klientowi. Klient mu pokwituje odbiór na WZ lub kopii faktury. Tylko musi mieć pewność, że daje towar właściwej osobie.
@Client:35386082 bo to jest kupa załatwiania i nie zawsze chcą zwrócić prowizję, a później odwołania itd...
Jakie faktury, jakie statystyki? Z kim ja gadam, z jakimś handlowcem? Ludzie, sprzedałem starą książkę z domowej biblioteczki. Chodzi o to że mi teraz zwisa w systemie "paczka do nadania" a przecież nie zostanie nadana.
@eMTe2005 @Allegro lokalnie? Jeśli tak to możesz to zwyczajnie zignorować.
No ale co na to system? Nie uznają po jakimś czasie że nie wysłałem przesyłki czy coś?
Ja już się z kupującym umówiłem że mu zwrócę za paczkomat, tylko co , ten towar może tam sobie wisieć 20 lat w systemie jako "paczka nienadana"? 🤔
@eMTe2005 @Oj tam system 😁
Dla formalności poproś tylko kupującego żeby napisał do Ciebie wiadomość na Allegro i potwierdził, że doszło do odbioru osobistego i wszystko jest ok.
Potem zrób sobie screenshota tej wiadomości i gdzieś go sobie zachowaj - tak na wszelki wypadek (wiadomości znikają chyba po 6 miesiącach).
@eMTe2005 jeśli to na Lokalnie, to @komis-bell ma rację, bo nie musisz się przejmować statystykami, negatywami itd...
Dzień dobry @eMTe2005 🙂 Potwierdzam, możesz przekazać kupującemu obie książki przy okazji odbioru osobistego, ale dobrze, aby potwierdził, że odebrał je od Ciebie, dla Twojego spokoju.
Żadnej opłaty za nadanie InPost nie naliczymy (ponieważ jest ona doliczana do rachunku sprzedającego po zamknięciu skrytki w paczkomacie), nie będziemy też weryfikować, że ta etykieta wisi jako nadana.