@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Błędnie została wysłana paczka, pobierałem wczoraj dwie etykiety dla dwóch różnych odbiorców i w dniu dzisiejszym zorientowałem się że obie przesyłki mają ten sam adres dostawy, czy jest możliwość zmiany adresu dostawy jednej przesyłki.
Cześć, @jaro5904. Jeśli przesyłki są już w drodze to nie będzie możliwości zmiany adresu dostawy. Czy chodzi o zamówienia z Allegro Lokalnie?
Tak, jest to zamówienie z Allegro Lokalnie. Czy jest możliwość abym pobrał na to samo zamówienie dwa razy różne etykiety. Albo zgłaszałem problem z błędnym rozmiarem paczki i Pani zmieniła mi etykietę z prawidłowym rozmiarem ale nie z tej oferty. Jak to można odkręcić?
@jaro5904 Jeżeli masz na myśli zamówienie z 26 Cze 2026 23:35, to nie ma możliwości edycji danych adresowych, ponieważ paczka jest już w transporcie. W historii transakcji widzę, że to przy tym zakupue była anulowana etykieta i generowana na nowo.
W przypadku zamówienia z 26 Cze 2026 23:43 mogę edytować dane dostawy, ale potrzebuję dokładnego adresu Paczkomatu InPost.
WRO13BAPP
Zwycięska 44-54
53-033 Wrocław
[edytowano]
@jaro5904 widzę, że przy tym zamówieniu jest już wybrany Paczkomat InPost, który podałeś. Nie podawaj proszę danych osobowych oraz kontaktowych na publicznym forum.
Przepraszam, chciałem dobrze a wyszło .............
Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy, przesyłka o której mowa (z godz. 23.43) jest już wysłana z błędną etykietą i moje pytanie czy jest możliwość zmiany adresu (otrzymałem info że nie ma takiej możliwości_ i jeśli nie to jakie sugestie daje Allegro aby to odkręcić?
@jaro5904 jeśli przesyłka jest już w dordze to nie będzie takiej możliwości, aby zmienić adres dostawy.
W takiej sytuacji mogę zasugerować jedynie skontaktowanie się z przewoźnikiem, czy mogą na Twoją prośbę zwrócić paczkę do nadawcy, a następnie nadać ją ponownie na właściwe dane.
Najprostsza opcja to przyjąć na klatę. Powiadomić klientów, opłacić im i wysłać etykiety, by odesłali do siebie nawzajem. Jak się trafią ogarnieci to migiem załatwią. Ale powiadom sam, bo inaczej zaraz z dyskusjami powyskakują i będzie tylko większy problem. Możesz też dać etykiety i poprosić o odesłanie, a po powrocie nadać jeszcze raz....