anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana sposobu wypłat na konto zagraniczne

DJ_REALLY
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dzień dobry,

-zmieniłem sposób wypłaty na konto zagraniczne (revolut)

- puściłem przelew z konta zagranicznego

- allegro zakceptowało zmianę w PayU

-wypłaty na żądanie są dostępne tylko od 4000

- spełniam warunek z pkt wyżej

- nie mogę wypłacić na żądanie są dostępne wypłaty automatyczne

- to jest nie w porządku aukcje wystawione , towar sprzedany , kupujący dawno powyrzucali paczki po przedmiotach i stali się ich posiadaczami.

- pieniędzy nie mogę wypłacić

- cała procedura jest jakoś specjalnie doprowadzona do stopnie skomplikowania który jest niemożliwy do spełnienia przynajmniej raz nie tracąc cierpliwości.

Dla porównania:

-kupiłem w Shenzhen elektronikę i kilka innych rzeczy , zapłaciłem tym samym kontem revolut

- konto revolut zasiliłem z mojego Girokonto bo pracuje za granicą - trwało to 3 minuty.

- firma z chin ma informację że towar idzie dwa trzy tygodnie , po dwóch dniach dostałem paczkę nr 1 bo im wyszło po lokalizacji w systemie że akurat taki towar jest w magazynie obok mnie.

- paczka nr 1 przyszła do paczkomatu post Packstation ( tak zamawiałem)

- drugą paczkę omyłkowo mi ustawili na odbiór w punkcie. paczka przyszłą pod moją nieobecność do punktu ( różnica pomiędzy paczkomatem niemieckim a oddziałem jest pięć i siedem dni na obiór) .

- paczka miała już wrócić do nadawcy kiedy ten zorientował się że zrobili błąd i zadzwonił sam do punktu.

- dzwoni do mnie telefon z niemieckiego numeru podczas urlopu w Polsce  - mamy pana paczkę i mieliśmy już odesłać ale nam powiedzieli żeby panu jakoś jednak przedłużyć, a mogę dać kurierowi żeby u sąsiadki zostawił , Pan przecież mieszka 500 m od nas ?

I CO,  MOŻNA??? ALE, DA SIĘ?

Mam prośbę do moderacji , zróbcie ten przelew proszę bo zamiast odpoczywać to robię magisterkę na temat "jak dostać moje pieniądze i dlaczego to nie jest możliwe"  na największym portalu sprzedażowym w tej części europy , mam tu konto ponad 17 lat i coraz mniej mam na to ochotę , i pomyśleć że jak w 2008 ktoś mi się włamał na konto to żeby odblokować musiałem listem ksero dowodu wysłać do Poznania - Jak ja się wtedy oburzyłem że skandal. Ja mogę dzisiaj nawet oryginał wam wysłać tylko odblokujcie mi proszę tę opcję 🙂 Zrzut ekranu 2023-06-28 o 00.01.44.png

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@DJ_REALLY widzę, że wypłata na Twoje konto w Revolut została dzisiaj zlecona. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Wschodnia7
#1 Nowicjusz#

Hej mam podobny problem żeby wypłacić 2.5 tys złotych proszę się o swoje pieniądze już ponad 4 miesiące żeby taka poważna i potężna firma robiła takie problemy jak zwykli oszuści to się nie mieści w głowie chce zrezygnować z waszych usług bo takej polityki firmy to Ja nie rozumiem!!

PROSZE O ODPOWIEDZ KIEDY ZOSTANĄ PRZELANE MOJE ŚRODKI FINANSOWE NA MOJE KONTO????????????

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Wschodnia7 ureguluj proszę swój rachunek w tej zakładce, a następnie prześlij potwierdzenie przelewu weryfikacyjnego na adres spolecznosc@allegro.pl, w wiadomości podaj proszę link do tego wątku. Wyjaśnię to z operatorem.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów