anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot gry z powodem "Bo mi sie nie podoba"

Client:133724575
#1 Nowicjusz#

download.jpg

 Witam czy allegro zaakceptuje taki powod zwrotu? 

Pytam bo wedlug mnie jest to absurdalne

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:133724575 co to ma do rzeczy, sprzedałeś prywatnie ? jeśli to nie reklamacja nic nie musisz przyjmować 😄 

ps. zdjęcia nie widać 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

czy polska ustawa konsumencka obowiązuje na allegro?

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@Client:133724575 jeśli prywatnie sprzedawałeś to nie musisz akceptować zwrotu. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:133724575 jak chcesz przyjąć to zaakceptuje.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:133724575 podaj proszę nr oferty lub zamówienia.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@gdvorek   Wydaje mi się że na tym etapie przedstawiciel Allegro nie powinien się wypowiadać, będzie do tego stosowna pora po otwarciu dyskusji, o ile do niej dojdzie.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@br. dziękuję za troskę, natomiast pozwól, że sam podejme decyzje kiedy wypowiem się na forum, a kiedy nie. Mam nadzieje, że uda nam się zapobiec otwarciu dyskusji i będę w stanie pomóc jak @Client:133724575 wskaże mi nr oferty lub zamówienia.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@gdvorek   Ależ oczywiście, możesz się wypowiadać  tak jak każdy z nas.  Ja po prostu wyraziłem swój pogląd i tyle... 

Czy to znaczy że każdy z nas może zawsze, codziennie, w każdej chwili  pisać o poradę, jaką podjąć decyzję  i zawsze dostanie wiążącą niepodważalną  odpowiedź ???

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@br. OK. Co do porad — nikt nie oczekuje wiążących odpowiedzi, raczej dzielimy się doświadczeniami i perspektywą. 

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@gdvorek  Z tym się nie zgodzę,  pytający zawsze oczekuje żeby odpowiedź była rzetelna, a jeśli już odpowiada przedstawiciel Allegro, to żeby to była odpowiedź wiążąca .

Zawsze można pisać z konta incognito wtedy oczekiwań co do rzetelności żadnych nie będzie.

ps. skojarzyło mi sie porównanie, czy marszałek sejmu mógł sobie pstrykać fotki na pogrzebie papierza?  Moim zdaniem jako Marszałek nie powinien, nie wypadało, ale  jeśli pojechał prywatnie i siedział w miejscach dla pospólstwa, mógł robić co uwazał za stosowne..

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@br. tu już pozostaje kwestia interpretacji. Natomiast pozwól, że pozostaniemy tu w temacie jaki zadał @Client:133724575.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

płyty cd zafoliowane w sprzedaży nie podlegają zwrotom ustawowo jako treści multimedialne

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:133724575  To  pytanie nie dotyczy Allegro,  pytanie brzmi czy TY akceptujesz taki powód zwrotu?

Jesteś sprzedającym więc wiesz doskonale jakie sa warunki zwrotu.

A pytanie nie jest absurdalne, ludziom wiele rzeczy sie nie podoba.

oznacz moderatorów