Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący chce otrzymać zwrot, nie mam na allegro finanse czy mogę zwrócić kupującemu na przykład na numer?
@Ma3k możesz , na numer konta podany przez klienta , będziesz miał male salto ze zwrotem prowizji , ale da się to ogarnąć . Masz również możliwość doładowania konta AF .
Można zasilić konto. To bezpieczniejsza droga, bo masz zarejestrowany zwrot na samym Allegro.
Nie wiem czy działa przy lokalnie.
@Ma3k jeśli nie masz środków na saldzie Allegro Finanse, to zwróć wpłatę bezpośrednio na konto kupującego. Zasilenie Allegro Finanse kwotą potrzebną na zwrot jest dostępne tylko do kont firmowych.
Co w przypadku gdy zrobie zwrot a kupujący zgłosi na allegro że nie dostał produktu ani zwrotu?
@Ma3k potwierdzenie prawidłowego wykonania zwrotu środków , czyli wiadomość od klienta z nr. rachunku do zwrotu , potwierdzenie wykonania przelewu .
Okej, dzięki
Może sobie mówić jak masz potwierdzenie zwrotu.
A jak to ma się do odzyskania środków za obsługę transakcji ? Co wtedy trzeba zrobić by odzyskać te środki ?
@skip2 występujesz o zwrot prowizji musisz mieć odstąpienie od kupującego plus potwierdzenie przelewu który dobrze opisz nr nr transakcji za którą zwracasz
Aha, ok. A jak mam uzyskać od kupującego odstąpienie od umowy ? I gdzie mam zgłosić wystąpienie o zwrot. (link?)
Chcę zwrócić kupującemu pieniądze pomimo że dostał sprawny towar, nie umiał go uruchomić. Zwrócił mi przedmiot, nie jest uszkodzony i chodzi tylko o to bym mógł mu zwrócić pieniądze bez stracenia tzw. opłaty za transakcję (co by nie gadać to prowizja). Powinny być jakieś proste formularze a nie płakanie o pomoc na AG.
Najchętniej bym uzupełnił konto na allegro i stamtąd przelał mu poprzez formularz ale okazuje się że prywatni sprzedawcy nie mogą. Ani kupujący nie ma formatki "poproś sprzedającego o możliwość zwrotu" ani sprzedający możliwości doładowania konta w celu zwrotu pieniędzy.
Co ja mam zrobić by uczciwie zwrócić pieniądze samemu nie będąc w "plecy"?
@skip2 Potwierdzenie odstąpienia od umowy (to może być nawet zrzut ekranu zwykłej wiadomości od klienta, w którym informuje Cię o odstąpieniu towaru) i potwierdzenie zlecenia przelewu zwrotnego prześlij nam przez formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d
Nie ma jak załączyć załącznika....
kartke z odstapieniem wrzuc do paczki
Jestem sprzedającym na Allegro Lokalne !
Potrzebuję jakiegoś formularza w którym mogę załączyć pliki z wyciągu bankowego ze zwrotem pieniędzy i oświadczenie kupującego o odstąpieniu by odzyskać koszty.