anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbiór osobisty

MAMY ROZWIĄZANIE!
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Wylicytowałam przedmiot w jednym ze sztabów. Jak w poprzednich latach chciałam odebrać osobiście. Na aukcji była możliwość odbioru osobistego. Podana informacja w jakich godzinach można odebrać. Teraz gdy chcę opłacić przedmiot dolicza mi opłatę za paczkomat.   

Jak mogę pominąć tą opłatę? Do paczkomatu mam dalej niż do Sztabu. Nie chcę płacić za przesyłkę. 

Proszę o pomoc

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ifonka-zaba powinnaś mieć możliwość wybrania odbioru osobistego w formularzu dostawy i płątności. Czy nie widzisz w ogóle możliwości wskazania metody dostawy? Czy możesz przesłać zrzut ekranu po kliknięciu opłać (bez danych wrażliwych)? 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

Po wybraniu "płacę" widać tylko wybór paczkomatów i kuriera. Nawet jak klikam po zaznaczeniu paczkomatu z listy -odbiór w siedzibie i podaję adres to i tak nic nie zmienia. Dalej żąda zapłaty paczkomatu.

Nie ma opcji odbiór osobistyodbiór.png

opcje dostawy z aukcjiopcje dostawy z aukcji

Kliknąć "opłać"mogę dopiero jak wybiorę opcję dostawy do paczkomatu. Ale wtedy nie da się zmienić na siedzibę sprzedawcy. Dalej dolicza paczkomat

Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ifonka-zaba rozumiem, że po kliknięciu w opcję [pokaż wszystkie na mapie] widoczną pod metodą paczkomaty InPost, w [pokaż punkty] nie wyświetla Ci się opcja [odbiór w punkcie sprzedawcy]? 
Już konsultuję Twoją sprawę, wstrzymaj się proszę chwilę z opłaceniem zamówienia. 

Alicja
oznacz moderatorów
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

po kliknięciu w opcję [pokaż wszystkie na mapie] widoczną pod metodą paczkomaty InPost  w [pokaż punkty]  wyświetla się opcja [odbiór w punkcie sprzedawcy] w liście rozwijalnej. Ale adres nie wchodzi sztabowy ale paczkomatu. Zmieniam go na adres sztabu ale wraca spowrotem paczkomat i dolicza przesyłkę

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ifonka-zaba a sprzedawca adres odbioru pokazuje jako lokalny sztab

oznacz moderatorów
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

tak.

Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ifonka-zaba czy możesz proszę przesłać jeszcze zrzut ekranu z mapki z punktami odbioru? Czyli po kliknięciu "pokaż wszystkie na mapie" z wyborem "odbiór w punkcie sprzedawcy". 

Monika
oznacz moderatorów
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

odbiór 3.png

odbiór 4.png

Gdy klikam pokaż wszystkie i wybieram odbiór osobisty w miejsce adresu widać mój i pokazuje moje miejsce. Gdy wklepię ręcznie  adres sztabu wtedy pokazuje miejsce sztabu. Tyle, że aby przejść do płatności pokazuje na czerwono , że mam wybrać opcje dostawy a tam paczkomat InPost 

#14 Krzewiciel

odbiór 2.png

#14 Krzewiciel

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

I jak mam rozwiązać problem z opłaceniem aukcji?

Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ifonka-zaba przepraszam najmocniej, że nie otrzymałaś odpowiedzi!
Jeszcze dla pewności, czy jako adres sztabu wpisujesz ul. Polną 56?
Sprawdziłam to na mapie i Plac Zabaw Ptaszyny widoczny na Twoim zrzucie jest ponad 2km od punktu odbioru wskazanego przez sztab. 

Monika
oznacz moderatorów
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

Tak, wpisuję adres Sztabu ul.Polna 56. Chciałam dla kogoś prezent wylicytować  i jako odbiorcę wpisałam adres tej osoby. Stąd pokazuje ten plac zabaw.

Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ifonka-zaba, a możesz jeszcze pokazać jak wygląda to u Ciebie z wpisanym adresem Polna 56? Nie trzeba go zamazywać, a wtedy zobaczymy, czy w ogóle widać zaznaczony przez sztab punkt odbioru.
Nie mogę tego niestety sprawdzić sama, bo mają tylko licytacje, ale przykładowo taki punkt odbioru u sprzedawcy, wygląda tak:

la_nika_0-1770560016812.png

Monika
oznacz moderatorów
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

Odbiór Polna.png

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ifonka-zaba no i co nie możesz wybrać tego punkty?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ifonka-zaba dziękuję, co się dzieje, gdy wybierasz punkt z ikonką paczki? Czy dolicza się jakaś opłata? 

Ola
oznacz moderatorów
ifonka-zaba
#14 Krzewiciel

O dziwo tym razem udało się, kliknęłam w paczkę (wcześniej doliczało paczkomat) i zapłaciłam bez kosztów przesyłki

Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ifonka-zaba czyli problem rozwiązany. Dobrego wieczoru 🙂 

Ola
oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Może pod tym adresem jest też Paczkomat 

oznacz moderatorów