anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zapłacić za kilka wygranych licytacji WOŚP od jednego sprzedawcy

drahulec
#9 Pomysłodawca#

Czy jest gdzieś jasna instrukcja krok po kroku jak zapłacić za kilka przedmiotów wylicytowanych na WOŚP u jednego sprzedającego?
Wystawiamy z partnerem bardzo dużo rzeczy na Orkiestrę i nasi kupujący mają problemy z takimi płatnościami. Gotowy link z instrukcja rozwiązałby problem.
Pozdrawiam

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wszystko da się połączyć ale: Jak masz je tu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione  Moje zakupy zaznacz przedmioty, które chcesz opłacić jedną wpłatą. Możesz teraz wybrać przedmioty kupione w ramach licytacji i kup teraz. Kliknij [ponów płatność]. Wybierz metodę płatności i opłać zakupy.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Kupujący się gubią by wielu myśli że tam jest tak jak na AL . Sami ustawcie sobie ile przedmiotów może wejść na jedną wysyłkę i zaznaczcie to w swoich ustawieniach a tym co nie będą wiedzić to informujcie by zawsze zaznaczali wszystkie pozycje zakupione u was a system allegro naliczy im jeden koszt nadania.

oznacz moderatorów

drahulec
#9 Pomysłodawca#

Generalnie kupującym nie chce się popatrzeć nawet na swoje zakupy i użyć ze 3 szarych komórek przed płatnością. Dlatego chciałam jakąś prostą instrukcję.

@LEW433 to co napisałeś brzmi jasno iteż mi się wydaje, że tak powinno się dać płacić za kilka licytacji

@kolekcjoner608 cenniki mamy ustawione poprawnie

Zanim przyszłam z pytaniem na forum zadałam je pomocy Allegro. Dostałam tak skomplikowaną instrukcję, że na miejscu kupującego uciekłabym z krzykiem.

Dlatego zadałam pytanie w odpowiednim dziale bym mi ktoś KOMPETNY z Allegro udzielił konkretniej odpowiedzi

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@drahulec Tu nikt nie szkoli kupujących a oni nie mają obowiązku zapoznania się z regulaminem .Instrukcji nie ma , ale skoro macie cenniki ustawione poprawnie to już nie wasz problem . Sam codziennie wystawiam aukcje na WOŚP i też mam takich co płacą za każdą pozycję oddzielnie a potem chcą wysyłki jedną paczką. Tłumaczę co powinni zrobić w przyszłości a opłacone paczki wysyłam tak jak opłacili -oddzielnie. 

oznacz moderatorów

drahulec
#9 Pomysłodawca#

@kolekcjoner608 

mam wyraźnie inne podejście niż Ty.

Nie chcę "szkolić" kupujących tylko im po prostu pomóc. 

Nie chcę wysyłać w osobnych paczkach bez wyraźnej, bo jest to zdecydowanie przeciwne zdrowemu rozsądkowi i ekologii.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@drahulec Możesz spróbować dopisać pod opisem aukcji coś w stylu "zaznacz i opłać wszystkie pozycje zakupione u mnie a wyślę je razem" .Jak allegro tego nie usunie  (nie powinno) to na pewno pomoże zrozumieć zasady tego portalu.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@drahulec na stronie Aukcji Allegro dla WOŚP znajdziesz artykuł "Jak licytować". Jest tam również film nagrany przez Anię i Agatę z całym procesem licytacji i odpowiedziami na wiele pytań. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

drahulec
#9 Pomysłodawca#

@RaBarbar_ka @LEW433 @kolekcjoner608 

To tak dla informacji, również moderacji, może komuś się przyda:

Nie trzeba nic cudować, oglądać filmów, porzucać płatności (co sugerowała mi w korespondencji tzw. pomoc Allegro).

Po zakończeniu licytacji kilku (osobnych) przedmiotów od tego samego sprzedającego:

Wejść: Moje zakupy -> kupione tam zaznaczyć "ptaszkami" licytacje, za które chcemy zapłacić -> dostawa i płatność, wybrać sposób wysyłki / punkt odbioru i zapłacić. I gotowe.

Dziękuję za brak pomocy od obsługi Allegro

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@drahulec A co Ja napisałem?

oznacz moderatorów

drahulec
#9 Pomysłodawca#

Jakie nie wszystko da się powiązać?

Jakie ponów płatność?

Nic takiego nie spotkałam przy płaceniu za 2 wygrane licytacje...

oznacz moderatorów