Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam -
zablokowane zostały mi wypłaty środków na koncie Allemakijazpl
bo rzekomo nie dosłałam wam wymaganych dokumentów na koncie Allexa24h MOJE konto z którego nie korzystam od 10 lat
po mimo ze mam regularnie sprawdzaną pocztę powiązaną z tym kontem byłam zdziwiona ze nic nie wiem o tym ze musze coś dosłać
i co się okazuje
ze dziś o 15 : 41 otrzymuje email o wymaganych dokumentów mam czas rzekomo do 29. 09
a za 2 minuty blokujecie wypłaty czyli o 15 43
nie daliście mi nawet 2 minut na reakcje
chyba powinnam mieć przynajmniej 48 h proszę o sprawdzenie zgłoszenia
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Wygląda na to ,że Allegro działa wbrew własnym zasadom:
"Twój czas na weryfikację zależy od tego, czy operator uzna sprawę za pilną, czy o standardowym priorytecie. Tryb pilny to jedynie 5 dni, ale zazwyczaj na weryfikację będziesz mieć 60 lub 90 dni (w zależności od operatora) – jeśli nie zweryfikujesz się w tym czasie, możemy zablokować Twoje wypłaty lub sprzedaż. W powiadomieniu, które od nas dostaniesz, i w komunikacie, który wyświetlimy Ci w kilku zakładkach, znajdziesz dokładną informację, do kiedy musisz się zweryfikować."
Jaki więc priorytet ważności ma weryfikacja w 2 minuty? lub w 0 minut? Może ktoś z Allegro wyjaśni?
Czekam nie tyle na odpowiedź co na odblokowanie wypłat w trybie pilnym.
Dokładnie, zablokowali nam wypłatę środków w minutę, ale odblokować to już nie ma komu.
Zaraz minie 48h od blokady i co? Przez 48h sprawa nie dotarła do odpowiedniej osoby, która odkręciła by sytuację? A może chodzi po prostu o obracanie naszymi środkami i działanie jest celowe?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jeszcze raz proszę o podanie powodu takiej opieszałości w tak ważnej sprawie. Ważnej również wizerunkowo dla Allegro Finance.
NA CO MY TERAZ CZEKAMY ??? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Wysłałam te dokumenty ile teraz zbędę czekała aż ktoś je przyklepie ?
@AlleMakijazPL @drakenek @artglass_krosno przepraszam, że Wasze wypłaty jeszcze nie zostały odblokowane. Dział techniczny pracuje nad rozwiązaniem, a przesyłanie dokumentów nie jest konieczne, gdy tylko otrzymam potwierdzenie, że blokady zostały zdjęte, dam znać w tym wątku.
Czekam
Odblokowali 😉 ufff
no to masz szczęście. U mnie zniknęła informacja o potrzebie weryfikacji, ale przycisk "WYPŁAĆ PLN" nadal na szaro 😞
o nieee faktycznie u mnie tez na szaro 😞 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dlaczego nadal nie można wypłacić srodkow
a teraz mam na niebiesko wy też tak macie ?
Blokady zostały zdjęte. Powinniście już móc zlecić wypłaty.