Dzień dobry!
Proszę o informację jak klienci będą informowani o terminie wysyłki przy zamówieniach 31 grudnia.
Jak co roku zamykają się niektóre lub wszystkie sortownie w ten dzień aby przeprowadzić inwentaryzacje.
Dzisiaj kurier DPD poinformował nas, że w ten dzień (31.12) nie będą odbierać przesyłek i pracują do godz. 11:00. Przesyłki z 31 grudnia odbiorą dopiero 2 stycznia. Czy klienci będą odpowiednio informowani w ten dzień (jak np. przed Wigilią), że nie nadajemy 31 przesyłek z odbiorem 2 stycznia czy musimy RĘCZNIE sobie zmienić np. przedłużając wysyłkę do 2dni... co by było głupie bo taka sytuacja jest co roku i jak co roku mamy problem z pieniaczami.
Pytanie raczej do adminów Allegro, ale zamieszczam tutaj aby reszta wiedziała.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Co tu się odpier#@$$#@!!?
Wlasnie sie dowiedzialem od kuriera, ze jutro nie realizujac odbiorow ze zlecen oraz nie wyjmuja przesylek z boxow. Dlaczego my jako sprzedawcy nie mamy takiej informacji?
Kto bedzie odpowiadal za paczki nienadane w terminie (jakos sprzedazy) oraz za pretensje od kupujacych?
TO SA JAKIES JAJA!!!!!!!!!!!!!!!!
@accadia Informowaliśmy o tym już 9.12. Wszystkie te informacje znajdziesz w pliku, który jest do pobrania w tym artykule.
W takim razie dlaczego Allegro pokazuje, ze mam czas na nadanie paczki do jutra? I dlaczego klienci widza, ze paczka dotrze juz do nich 2 stycznia?
Właśnie odbyłem rozmowę w tej sprawie z Konsultantem Allegro i najpierw oczywiście odp z szablonu, a potem jak troszkę porozmawialiśmy okazało się że błędnie mechanizm predykcji wyświetla informację o dostawach Allegro One w piątek 2 i dział tech pracuje nad rozwiązaniem. Jak zwykle Allegro bohatersko gasi pożar który samo wywołało. Wiedząc od 9 XII bo wtedy było info że Allegro One nie realizuje odbiorów 31 XII nie zdążyli prawidłowo skonfigurować algorytmów....ręce opadają
racja, ja już miałem kilkanaście telefonów - że na allegro jest dostawa w piątek - no cóż - znów będzie walka z ocenami i tłumaczenie.
@accadia @Health___Beauty Takie zamówienia zostaną wykluczone przez nas automatycznie. O tym również informowaliśmy w artykule.
@w_kiwi ja nie pytam o wykluczenie tylko o to dlaczego wprowadzacie kupujących w błąd. Ktoś widzi dostawa 2.01 i będzie oczekiwał dostawy w tym dniu. Kupujących nie interesuje, że wy wykluczycie sprzedawcy zamówienie z jakości sprzedaży. Może jakby ktoś widział poprawną datę przewidywanej dostawy to by wybrał innego przewoźnika.
Kupującego to nie interesuje - jakie "fikołki" musi wykonać sprzedawca z allegro - kupującego interesuje cena i dostawa - a dostawa wskazywana jest na piątek. Dzisiaj bujałem się z kilkunastoma przesyłkami opóźnionymi przed świętami - kupujący nie rozumieją też, że ten czas to deklarowany a nie gwarantowany
@w_kiwi Negatywne komentarze wystawione z tego powodu też będziecie usuwać?
@ART_FOTO Tak, ale tylko wtedy, gdy będzie tam brzydkie słowo, w każdym innym wypadku jest to "subiektywna opinia Klienta w którą nie możemy ingerować"
@ART_FOTO @foto-hurtownia klient ma prawo być niezadowolony, że Allegro wprowadziło go w błąd. Klient ma prawo wyrazić swoje niezadowolenie w ocenie sprzedawcy.
U mnie dalej takie coś ...
w artykule który pani podaje jest informacja o 23 - 24 grudnia , żadnej innej proszę nie wprowadzać w błąd
jest - tylko że w załączniku (link na samym dole artykułu) - w arkuszu - ot taki kolejny "fikołek" z allegro
@mediagaz Nie wprowadzam w błąd. W artykule znajdziesz plik do pobrania z informacjami o pracy firm kurierskij.
W pliku Excel brakuje kolumny z datą 2 stycznia.
Dodatkowo powinniście wysłać komunikację do klientów oczekujących dostawy w piątek, informując ich, że opóźnienie wynika z błędu systemowego po naszej stronie.
Jest rzeczywiście, zwracam honor i przepraszam , emocje biorą górę w tym zamieszaniu
@mediagaz Rozumiem, najważniejsze, że udało się wyjaśnić tę kwestię. 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jak to wytłumaczycie kupującemu, że nie otrzyma przesyłki w piątek 2 stycznia?
Zakup z godziny 22:00.Czas na nadanie do jutra do 23:59 (odbiorów nie będzie).Rozumiem, że ewentualny komentarz negatywny usuniecie bez problemu?