anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ads Express

MAMY ROZWIĄZANIE!
MrijaPolska
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.
Przeczytałem dzisiaj informację dotuczającą reklamy przez Allegro Ads (https://help.allegro.com/sell/pl/c/podstawowe-informacje-o-allegro-ads)
Mam pytanie: Jeżeli włączyć kompanie Ads Express oraz kompanie Oferty Sponsorowane jednocześnie, w jednej i drugiej kompanii zaznaczyć tą samą aukcję. Co w tym przypadku się dzieję? Ads Express wyłączy tą aukcje ze swojego spisu i nie będzie reklamować czy będzie się odbywać podwójna reklama? Jeżeli ta sama aukcja będzie dodana do Ads Express oraz do Ofert Sponsorowane, przy kliknięciu na nią klientem, czy będzie pobierana podwójna opłata za kliknięcie?
Aleksander.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@MrijaPolska Konsultuję tę sprawę. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@MrijaPolska Mam już potwierdzenie, że oferta będzie reklamować się w dwóch grupach, ale nie będzie się reklamować podwójnie. Najpierw będzie się reklamować w ramach jednej grupy reklam, a po wyczerpaniu budżetu dziennego, w ramach drugiej grupy reklam. Nie będzie sytuacji, że na jednych wynikach wyszukiwania pojawi się dwa razy ta sama oferta sponsorowana jednoczesnie.

Opłata będzie pobierana za każdym razem jednorazowo, bo koszt za kliknięcie pobierany jest z budżetu danej grupy reklam. W statystykach można później sprawdzić, ile razy reklamowana była oferta w ramach Ads Express, a ile w ramach grupy stworzonej w panelu Allegro Ads.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@nat_not ale ktoś ma łeb tam u Was 🙂 prowizja już z kosmosu to wprowadzimy dziwne sortowanie i zaczniemy zarabiać na reklamach 🙂

2023 r. przychody platformy 6,3 mld + z reklam 0,83 mld stawiam że z 2024 r. patrząc ile firm przez spadek sprzedaży zaczyna pakować w reklamy że dobrze przekroczycie mld. 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów